Mikaella Sweets: Γλυκιές business δόσεις

Βρείτε κάτι που σας αρέσει να κάνετε και δεν θα χρειαστεί να δουλέψετε ούτε μια μέρα στη ζωή σας, λέει το ρητό και να που για μία φορά ακόμα επιβεβαιώνεται στην περίπτωση της Μικαέλλας Ζαβρού, η οποία ακολούθησε διαφορετικά μονοπάτια από εκείνα των σπουδών της.

Τώρα, στα 33 της χρόνια, όχι μόνο δεν δηλώνει μετανιωμένη, αλλά σημειώνει με ικανοποίηση ότι η απόφαση που είχε πάρει πριν από μερικά χρόνια, να ανοίξει το δικό της ζαχαροπλαστείο, ήταν από τις πιο σωστές στη ζωή της.

Το να ανοίξει τον δικό της χώρο ζαχαροπλαστικής, ήταν ένας στόχος που κατάφερε να υλοποιήσει αφότου επέστρεψε στην Κύπρο, μετά από τις σπουδές της στους τομείς sports management και master events management. Η ενασχόλησή της με τη ζαχαροπλαστική προέκυψε τυχαία, όταν οι πειραματισμοί στην κουζίνα της την έκαναν να… κολλήσει και να ψάχνεται συνεχώς δημιουργώντας. Ήταν κάτι, όπως ομολογεί, που την ξεκούραζε και την άφηνε να δημιουργεί ελεύθερα. Έτσι, μετά από διάφορα επαγγέλματα, με τα οποία ασχολήθηκε, ρίσκαρε και έφτιαξε το δικό της εργαστήρι ζαχαροπλαστικής.

Όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα, που διατίθενται προς πώληση στον χώρο, ετοιμάζονται αποκλειστικά από την ίδια. Από τις τούρτες, τα cupcakes, τα μπισκότα και τα cake pops, μέχρι τα brownies, τα κέικ, τα υγιεινά bars και balls: «Όλα είναι φτιαγμένα από εμένα με πολλή αγάπη».

Αυτό δε, που όπως σημειώνει η ίδια, κάνει τη δουλειά της ξεχωριστή και διαφορετική, είναι ότι τίποτα δεν μπαίνει στην κατάψυξη: «Όλα τα είδη φτιάχνονται με παραγγελίες χωρίς συντηρητικά. Χρησιμοποιώ πάντοτε φρέσκα και εποχικά υλικά, θέλοντας έτσι να κρατήσω την ποιότητα και τη φρεσκάδα των προϊόντων μου. Ταυτόχρονα, προσπαθώ οι τιμές να είναι προσιτές και λογικές».

Αναφερόμενη στην πανδημία, αναγνωρίζει ότι άγγιξε σχεδόν όλους τους τομείς, όπως και τον δικό της. Παρουσιάζεται, ωστόσο, ανακουφισμένη, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της τελευταίας διετίας, κατάφερε να κρατήσει υγιή την επιχείρησή της.

Μιλώντας ως νέα επιχειρηματίας, η Μικαέλλα εξηγεί πως όταν η ευθύνη είναι εξολοκλήρου δική σου, χρειάζεται να γίνουν μεγάλες θυσίες στην προσωπική ζωή, πέρα από τον χρόνο και την αφοσίωση που απαιτούνται.

Η αβεβαιότητα, όπως αναφέρει, είναι συνεχής, όπως και οι οικονομικές προκλήσεις, ενώ δεν υπάρχει σταθερό ωράριο: «Γνωρίζοντας όμως ότι στο τέλος της ημέρας δουλεύεις για εσένα και την οικογένειά σου η ευχαρίστηση είναι μεγάλη».

Ερωτηθείσα γενικότερα για το κυπριακό επιχειρηματικό περιβάλλον, δηλώνει πως ανεξαρτήτως των όποιων προγραμμάτων επιχορηγήσεων, θα έπρεπε οι μικρές επιχειρήσεις να προωθούνται περισσότερο τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Για το αύριο, αφού επισημαίνει ότι πρωταρχικός της στόχος είναι η ικανοποίηση των πελατών της, κρατώντας σταθερή και αναλλοίωτη την ποιότητα των προϊόντων της, δεν κρύβει την επιθυμία της να επεκταθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αυτή είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση για την ίδια. Πάντοτε όμως, υπογραμμίζει, κρατώντας την ταυτότητά της.

 

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022