Kleidi Cafe Bar: Ξεκλειδώνοντας στιγμές

Είναι και αυτοί οι χώροι που κοσμούν «κάτω» το κέντρο της πόλης και κάνουν τη διαφορά, διότι απλώς είναι μοναδικοί, εναλλακτικοί και ξεχωριστοί, ο καθένας για τον δικό του λόγο. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους, που βρίσκονται πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες.

Το περιοδικό IN Business παρουσίασε στο τεύχος Απριλίου «The Larnaka Issue» την πόλη του Ζήνωνα που μεταμορφώνεται σε ένα διεθνές Business & Lifestyle Destination.

Εκτός από τις μεγάλες αναπτύξεις που έγιναν στη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια, είναι και αυτές οι μικρές επιχειρήσεις «κάτω» στο κέντρο της πόλης, που διαχρονικά αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας.  

Ανάμεσά τους, το Kleidi CafE Bar, που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την πόλη. 

Kleidi CafE Bar

Σε κάποιο σημείο, επί της οδού Κωνσταντίνου Καλογερά, ξεπροβάλλει ένας καθ’ όλα ζεστός και γεμάτος χρώματα χώρος, που μοιάζει λες και είναι βγαλμένος από κάποιο γραφικό δρομάκι της Αθήνας. Είναι το Kleidi Café Bar, που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς στην πόλη, καθώς εκεί συνυπάρχουν αρμονικά το παλιό και το σύγχρονο, το μοντέρνο και το ρετρό στοιχείο.

Ήταν άλλωστε ένα όνειρο ζωής για την Ani Bogosian, με καταγωγή από την Αρμενία, όταν πρωτοήλθε στην Κύπρο από την Αθήνα, όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Να λειτουργήσει τον δικό της χώρο εστίασης, βάζοντας μέσα εκείνα τα στοιχεία στα οποία κυριαρχεί η φιλοξενία, η ξεγνοιασιά, η ευχαρίστηση και η θετική διάθεση, ό,τι είχε ανάγκη και η ίδια μετά την απώλεια ενός δικούς της ανθρώπου.

Χωρίς στην ουσία να γνωρίζει κανέναν, ούσα άγνωστη μεταξύ αγνώστων στο νησί, η Ani δεν πτοήθηκε και προχώρησε με τα σχέδια της πριν από μια πενταετία. Έμαθε πολλά για τη δουλειά και μαθαίνει ακόμα, όπως σημειώνει, εκφράζοντας τη χαρά της για το γεγονός ότι ο κόσμος αγκάλιασε το Kleidi και βάζει ακόμα περισσότερο χρώμα με τη θετικότητά του όταν το επισκέπτεται.

Κατά τ’ άλλα, όπως λέει χαμογελαστή, σερβίρεται εκτός από καλή διάθεση, επιλεγμένο ποτό υπό τους ήχους καλής μουσικής, ενώ διοργανώνονται και βραδιές jazz. Για την απόφασή της, πάντως, να μείνει στον τόπο μας, η Ani δηλώνει περήφανη Σκαλιώτισσα.

 

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022