Paul’s Coffee Roasters: Στον καφενέ του Παύλου

Είναι και αυτοί οι χώροι που κοσμούν «κάτω» το κέντρο της πόλης και κάνουν τη διαφορά, διότι απλώς είναι μοναδικοί, εναλλακτικοί και ξεχωριστοί, ο καθένας για τον δικό του λόγο. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους, που βρίσκονται πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες.

Το περιοδικό IN Business παρουσίασε στο τεύχος Απριλίου «The Larnaka Issue» την πόλη του Ζήνωνα που μεταμορφώνεται σε ένα διεθνές Business & Lifestyle Destination.

Εκτός από τις μεγάλες αναπτύξεις που έγιναν στη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια, είναι και αυτές οι μικρές επιχειρήσεις «κάτω» στο κέντρο της πόλης, που διαχρονικά αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας.  

Ανάμεσά τους, το Paul’s Coffee Roasters που προήλθε από την αγάπη ενός ζευγαριού για τον ποιοτικό καφέ.

Paul’s Coffee Roasters

Η αγάπη τους για τον ποιοτικό καφέ και η ανάγκη τους να ξεφεύγουν από τα τετριμμένα, αναζητώντας πιο ψαγμένες επιλογές, τους οδήγησε πριν από πέντε χρόνια να δημιουργήσουν το δικό τους στέκι. Ένα χώρο για όποιον αναζητεί κάτι διαφορετικό αλλά προσιτό, για να απολαύσει από καφέ μέχρι βραδιές με μουσική.

Κάπως έτσι γεννήθηκε από τον Παύλο και τη σύζυγό του Ειρήνη το Paul’s Coffee Roasters, ένας διαχρονικός με σκανδιναβικές γραμμές χώρος και με εσωτερική αυλή, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην οδό Αρμενικής Εκκλησίας 35Α.

Όπως ο Παύλος έχει εύστοχα πει, θέλαμε κάτι απλό και straight forward. Να λένε, δηλαδή, «εν ο καφενές του Παύλου». Παράλληλα, όπως ομολογούν, το ζητούμενο ήταν να φτιάξουν ένα χώρο μέσα από τον οποίο να εκπαιδεύσουν τον κόσμο για το τι εστί ποιοτικός καφές, ποιες οι διαφορές του αναλόγως προέλευσης και πώς οι αλλιώτικες παρασκευές δίδουν άλλα γευστικά χαρακτηριστικά, μακριά από σιρόπια. Κατά τ’ άλλα οι δυο τους δεν είχαν σχέση με το αντικείμενο. Αυτός επαγγελματίας γραφίστας και η σύζυγός του καθηγήτρια φυσικής.

Το γεγονός αυτό δεν απετέλεσε, όμως, ανασταλτικό παράγοντα, αλλά πρόκληση για να πετύχουν. Εκείνο σίγουρα που μένει σε κάποιον που επισκέπτεται τον χώρο, είναι η μυρωδιά του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ, τα σπιτικά γλυκά και οι μίνιμαλ στυλιστικές πινελιές.

Όσο για τους πελάτες, ο «καφενές» προσφέρεται για ανάγνωση, μελέτη, κουβέντα, εκτός γραφείου συσκέψεις, ακόμη και για σμιλί!

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022