Pardon my Vase: Όταν στο βάζο ανθίζουν χαμόγελα

Είναι και αυτοί οι χώροι που κοσμούν «κάτω» το κέντρο της πόλης και κάνουν τη διαφορά, διότι απλώς είναι μοναδικοί, εναλλακτικοί και ξεχωριστοί, ο καθένας για τον δικό του λόγο. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους, που βρίσκονται πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες.

Το περιοδικό IN Business παρουσίασε στο τεύχος Απριλίου «The Larnaka Issue» την πόλη του Ζήνωνα που μεταμορφώνεται σε ένα διεθνές Business & Lifestyle Destination.

Εκτός από τις μεγάλες αναπτύξεις που έγιναν στη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια, είναι και αυτές οι μικρές επιχειρήσεις «κάτω» στο κέντρο της πόλης, που διαχρονικά αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας.  

Ανάμεσά τους, το Pardon my Vase, μια ιδέα που γεννήθηκε κατά την περίοδο των lockdowns.

Pardon my Vase

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα, αν τη θέση ενός συμβατικού βάζου στο σπίτι ή στο γραφείο, την έπαιρνε ένα άλλο από χαρτί πλημμυρισμένο από χρώματα, εύθυμη διάθεση και πολλή μα πολλή φαντασία, γεννημένη, για την ακρίβεια, μέσα στην περίοδο των lockdowns;

Πράγματι, λοιπόν, υπάρχει μια δημιουργός - απόφοιτη καλών τεχνών στην Αγγλία-, η οποία πρωτοτυπεί, φτιάχνοντας στο δικό της στούντιο με ανακυκλωμένο χαρτί, καλύμματα δοχείων που ξεχωρίζουν για τον τρόπο κατασκευής, τη μορφή και τα χρώματά τους.                                                                                                              

Η Στέλλα  Ίσσα θέλει, όπως λέει η ίδια, να δίνει ψυχή και νόημα στο καθετί. Μέσα στο μικρό εργαστήρι της, στην οδό Στυλιανού Αποστολίδη 7, φιλοξενεί και το μοναδικό στο είδος του project Pardón my Vase, κάτι που προέκυψε, κυρίως, από την ανάγκη της να φτιάξει κάτι χαρούμενο εν μέσω πανδημίας, ώστε να διοχετεύσει τη συσσωρευμένη της ενέργεια κάπου, να παίξει και να πειραματιστεί με υλικά και χρώματα.

Μέσα από αυτό, ομολογεί, έβγαιναν όλα τα συναισθήματα που έλειπαν από τις ζωές μας εκείνη την περίοδο. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι, όπως τα χάρτινα βάζα αγκαλιάζουν ένα δοχείο, έτσι και ο κόσμος της Λάρνακας και όχι μόνο, αγκάλιασε το Pardón my Vase, που είναι φτιαγμένο με πολλή αγάπη. Και αυτό γιατί όλοι είχαμε ανάγκη για κάτι fun κι εναλλακτικό, που να φέρνει χρώμα στο σπίτι μας και χαμόγελα στα πρόσωπά μας.

 

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022