Βασίλης Καλουδάς: Αυτές είναι οι κύριες κυβερνοαπειλές για τις ΜμΕ

Η αυξανόμενη χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων υπό τις νέες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία επηρεάζουν καταλυτικά την πορεία των ΜμΕ. Τα προϊόντα που αξιοποιούσαν στην προ COVID εποχή κάλυπταν σχετικά απλές ανάγκες.

Η πανδημία, ωστόσο, μας έφερε σε ένα νέο δρόμο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βασίλης Καλουδάς, Broadband and B2B Product Manager της Epıc στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κύπρο», που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

Ο κ. Καλουδάς προέβη στη διαπίστωση ότι, πλέον, οι επιχειρηματίες επιθυμούν περισσότερα και μεταξύ αυτών, πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες, κινητικότητα και εφαρμογές που να είναι στο υπολογιστικό νέφος.

Η νέα εποχή δεν έφερε μαζί τις μόνο επιπλέον απαιτήσεις. Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκε αύξηση των κινδύνων της υποκλοπής σημαντικών επιχειρησιακών δεδομένων και παρακώλυσης της εύρυθμης επιχειρησιακής τους λειτουργίας. Συνεπώς, η έννοια της Ασφάλειας Πληροφοριών έχει εισχωρήσει για τα καλά σήμερα στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων.

Όπως εξήγησε ο Broadband and B2B Product Manager της Epıc, συχνότερες απειλές για τις επιχειρήσεις είναι οι ηλεκτρονικές επιθέσεις, τα κακόβουλα λογισμικά, τα Malicious insiders, και επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσίας (denial of service attacks).

Οι πιο πάνω τέσσερις, κύριες, απειλές μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις ΜΜΕ, συμπλήρωσε. Ο κ. Καλουδάς παρέθεσε συνοπτικά ως λύσεις, την επικαιροποίηση λογισμικών, τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και τη συχνή ενημέρωση των επιχειρηματιών για τους κινδύνους της ψηφιακής εποχής. Βαρυσήμαντη είναι και η απόφαση που θα πάρουν ως προς τον πάροχο που θα επιλέξουν.

Πώς επιλέγεται ο ιδανικός πάροχος; Σύμφωνα με την Epic, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η ποιότητα του δικτύου καθώς και το να είναι σε θέση να τους παρέχει υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας. Οι επιχειρηματίες όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση, συστήνεται, επίσης, να επιλέγουν ένα δίκτυο ασφαλές, με μέγιστη ταχύτητα και ευρεία κάλυψη για λειτουργεία της επιχείρησης όπου κι αν βρίσκεται.

Στα πιο σημαντικά κριτήρια, το να υπάρχουν άνθρωποι, που «να μπορούν να υποστηρίξουν τις λύσεις που δίνονται τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της χρήσης του».

Τέλος ο κ. Καλουδάς  παρουσίασε τα ωφελήματα των ΜμΕ σε περίπτωση που επιλέξουν το πολυβραβευμένο δίκτυο. «Στην Epic έχουμε δίκτυο βραβευμένο από την umlaut 3 φορές. Φέρνουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες και δίνουμε εργαλεία και εφαρμογές στις επιχειρήσεις για να πάει η επικοινωνία τους στο επόμενο επίπεδο. Για να φτάσουμε στο gigabit era και ψηφιακή εποχή. Δίνουμε ολοκληρωμένες λύσεις για τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους». Όσο για τη συμβουλή του προς τους επιχειρηματίες…να επενδύσουν σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και στις τηλεπικοινωνίες.

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022