Πώς να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση για την Μικρομεσαία Επιχείρησή σας

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) είναι σημαντικοί μοχλοί της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της καινοτομίας στην Ευρώπη, όπου αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% του συνόλου των επιχειρήσεων και απασχολούν τα 2/3 του αριθμού των εργαζομένων. Στην Κύπρο, η αποτελεσματική και βιώσιμη λειτουργία των ΜμΕ οι οποίες αποτελούν το βασικό επιχειρηματικό μοντέλο και τον ακρογωνιαίο λίθο ανάπτυξης. Ειδικότερα, συνιστούν το βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης, παραγωγής, προόδου των καινοτομιών, καταπολέμησης της ανεργίας και ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής.

Προκειμένου να είναι σε θέση να επιτελέσουν τις πολύπλευρες αυτές λειτουργίες χρειάζονται κεφάλαια, τα οποία αντλούν από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές. Σε αυτό το πλαίσιο η πρόσβαση των ΜμΕ στις ποικίλες πηγές χρηματοδότησης καθίσταται επιτακτική αναγκαιότητα ώστε να κατορθώσουν να επιβιώσουν.

Η χρηματοδότηση των ΜμΕ αποτελεί την πιο κρίσιμη διαδικασία για τη λειτουργία και την ανάπτυξή τους. Η πλειονότητα των ΜμΕ καταφεύγει στον τραπεζικό δανεισμό και ιδιαίτερα στις παραδοσιακές του μορφές, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους κυρίως για κεφάλαια κίνησης αλλά και για επενδύσεις σε ακίνητα και κεφαλαιουχικό εξοπλισμό. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα και νέες μορφές τραπεζικών χρηματοδοτήσεων, όπως η πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων και η χρηματοδοτική μίσθωση.

Η πρόσβαση και χρηματοδότηση από τον τραπεζικό τομέα υπακούει σε συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια με σκοπό την επιλογή των πιο ασφαλών και επικερδών επιχειρηματικών σχεδίων. Οι ιδιομορφίες που παρουσιάζουν οι ΜμΕ, σε πολλές περιπτώσεις, καθορίζουν και την πιστοληπτική τους ικανότητα.

Εξασφάλιση χρηματοδότησης

Οι καλές μακροχρόνιες σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος. Ποιος είναι ο ρόλος της τράπεζας στην επιχείρησή σας και τι αναμένει η τράπεζα από εσάς; Είναι κατάλληλες οι συνθήκες σήμερα για χρηματοδότηση μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Ποιο ύψος χρηματοδότησης μπορεί να προσφέρει μια τράπεζα και με ποιους όρους; Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, Επικεφαλής της Μονάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας θα μιλήσει για τις διαδικασίες και προϋποθέσεις χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώπιον του Συνεδρίου με τίτλο «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κύπρο για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου».

Ο Ανδρέας ξεκίνησε την καριέρα του ως χημικός μηχανικός στην Unilever στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια μετέβηκε στη Γερμανία ως υπεύθυνος προϊόντων. Μετά από περίπου μια δεκαετία στη βιομηχανία τροφίμων και με ένα επιπρόσθετο πτυχίο στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα Οικονομικά, στράφηκε προς στον τραπεζικό τομέα στην Κύπρο. Κατά την οικονομική κρίση ο Ανδρέας ηγήθηκε της μονάδας Στρατηγικής της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ από το 2016 ηγείται των προσπαθειών της τράπεζας στην ανάπτυξη εργασιών με επικέντρωση στις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις. Με πτυχία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και από το Wharton Business School, ο Ανδρέας συνδυάζει αναλυτικές δεξιότητες με επιχειρηματικό πνεύμα και στρατηγική σκέψη. Στον ελεύθερο του χρόνο ο Ανδρέας ασχολείται με την εκπαίδευση επιχειρηματικότητας στους νέους (Junior Achievement) και τη φωτογραφία.

Η Ελληνική Τράπεζα είναι ένας από τους κορυφαίους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στην Κύπρο, παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών σε Επιχειρήσεις και Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα. Με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, αυξημένη ρευστότητα και μειωμένο κίνδυνο στον ισολογισμό της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και τη μετεξέλιξη των σημαντικότερων βιομηχανιών της χώρας. Είναι ένα ισχυρός και αξιόπιστος συνεργάτης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας με την επιτυχία της να βασίζεται στην πελατοκεντρική προσέγγιση, στο ευρύ φάσμα ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει και στη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και συστημάτων ελέγχου.

Το Συνέδριο «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου 2022 στις 2μ.μ. στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό, απευθύνεται σε όλα τα διευθυντικά στελέχη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Δωρεάν συμμετοχή, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής. Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

 

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: ΙΜΗ

Partners: Epic, Ελληνική Τράπεζα, Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Συνεργάτης: IMR

Με τη στήριξη: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου

Χορηγοί Επικοινωνίας: REPORTER, περιοδικό ΙN Business, περιοδικό GOLD

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022