Ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας οι ΜμΕ επιχειρήσεις (video)

Την μεγάλη αξία των δράσεων για την προώθηση, στήριξη και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο, υπέδειξαν στη κάμερα του InBusiness TV οι αντιπρόσωποι των συνεργατών του έργου «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Μεγάλων Επιδόσεων».

Η Ελληνική Τράπεζα, η Epic και το Πανεπιστήμιο Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus) αναγνωρίζουν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να ανανεώνουν σε συνεχή βάση τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής τους.

Οι δηλώσεις στο InBusiness TV έγιναν στο περιθώριο του συνεδρίου μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπό τον τίτλο «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στην Αγία Νάπα. Στις αναφορές τους, εστίασαν στη σημασία της πρώτης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον οργανισμό IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο πλαίσιο του project «Mικρομεσαίες Επιχειρήσεις Μεγάλων Επιδόσεων» της IMH, με συνεργάτες/partners τις Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus).

Ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας, Αντρέας Παπαδόπουλος τόνισε πόσο σημαντικές είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την οικονομία της χώρας, αφού αποτελούν σχεδόν το 99% των τοπικών επιχειρήσεων. Με τη διεξαγωγή έρευνας, στόχος είναι να εντοπιστούν οι κυριότερές τους ανάγκες, ώστε να υπάρξει στοχευμένη ενίσχυση από τους χρηματοδότες.

Από την πλευρά της η Ειρήνη Γεωργίου, Coorporate Development Manager του UCLan, σημείωσε πως οι επιχειρήσεις αυτές συνδράμουν στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της χώρας. Έτσι, όπως επισήμανε, είναι πολύ σημαντικό να ακουστούν οι προβληματισμοί και οι ανάγκες που έχουν σε καθημερινή βάση, κάτι το οποίο στοχεύει να αναδείξει το συγκεκριμένο έργο.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνίας Epic έχει αναγνωρίσει, επίσης, τον ρόλο των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε η Ηλέκτρα Γεωργίου, Business Senior Manager της εταιρείας. Είναι σημαντικό λοιπόν, όπως υπογράμμισε, να ενισχυθούν για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια.

 

 

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022