Mouson: Weekend brunch για λάτρεις της διεθνούς κουζίνας

Έχοντας πάρει το όνομά του από την οδό Μουσών, όπου στεγαζόταν από το 2014, όταν δηλαδή έκανε την εμφάνισή του στην εστίαση, το LAP Mouson Artisans προσφέρει πιάτα εμπνευσμένα από τη διεθνή κουζίνα, με δημοφιλέστερο το καθιερωμένο, πλέον, weekend brunch.

To 2018, το μαγαζί άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς και από την καρδιά της παλιάς Λευκωσίας, μεταφέρθηκε στο κέντρο της... σύγχρονης πόλης. Η περίοδος κατά την οποία το Mouson υποδέχθηκε τους πρώτους του πελάτες, ήταν μία περίοδος ακμής της παλιάς πόλης, αφού παρατηρείτο η τάση δημιουργίας χώρων εστίασης με έντονο χαρακτήρα και προσεγμένη κουζίνα.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο διευθυντής της επιχείρησης, Ιωάννης Ολύμπιος, μίλησε για τις γευστικές επιλογές που προσφέρει το Mouson, τα events που διοργανώνονται, αλλά και για τις επιπτώσεις της πανδημίας. Αναφέρθηκε επίσης στις ευκαιρίες που αναδύθηκαν κατά τη διάρκεια των lockdowns, ενώ ανακοίνωσε τα σχέδια που βρίσκονται στα σκαριά.

Weekend brunch από διεθνή κουζίνα
Το weekend brunch καθιερώθηκε από την πρώτη μέρα λειτουργίας της επιχείρησης και διατηρήθηκε και μετά τη μετεξέλιξή της από Bistro Bar σε Bar & Restaurant το 2018. Ο συνδυασμός διεθνούς casual κουζίνας, προσιτών τιμών και ενός πανέμορφου χώρου πρασίνου στο εξωτερικό, όχι μόνο διατήρησε, αλλά αύξησε τη δημοφιλία του brunch.

Οι επιρροές στο μενού συνεχίζουν να προέρχονται από τη διεθνή κουζίνα, με αυξημένη όμως φινέτσα που είναι αποτέλεσμα δουλειάς της νεανικής ομάδας της κουζίνας, που εργάζεται άοκνα υπό τη διεύθυνση του σεφ Κυριάκου Κερλέγκου. Το weekend brunch προσφέρεται από τις δέκα το πρωί μέχρι και τις τέσσερις το απόγευμα, σε δίωρες κρατήσεις, λόγω της αυξημένης ζήτησης. 

Ένας χώρος για όλες τις ηλικίες
Σύμφωνα με τον κ. Ολύμπιο, το εστιατόριο απευθύνεται σε όλες, ανεξαιρέτως, τις ηλικίες. «Στο weekend brunch, λόγω της πολιτικής που ακολουθούμε στις κρατήσεις, φιλοξενούμε εκτός από ζευγάρια, μικρές και μεγάλες παρέες για ιδιωτικά πάρτυ, αλλά και οικογένειες. Κατά τη διάρκεια του after-work δίωρου (18:00-20:00), φιλοξενούμε νεαρούς επαγγελματίες, κυρίως από γειτονικά γραφεία του κέντρου της Λευκωσίας.

Ακόμα, διοργανώνουμε πολύ συχνά corporate after-work events. To βραδύ απευθυνόμαστε επίσης σε όλες τις ηλικίες, αν και ο μέσος όρος ηλικίας ανεβαίνει σε σχέση με το brunch που είναι πιο δημοφιλές σε πιο νεαρά άτομα. Επίσης, έχουμε αρχίσει να διοργανώνουμε ειδικές βραδιές για τους πελάτες μας, σε συνεργασία με άλλους επιχειρηματίες του κλάδου στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Γενικά, το Mouson απευθύνεται σε όσους αρέσει η καλή διεθνής κουζίνα, το καλό κρασί και τα εκλεκτά cocktails σε μια όμορφη ατμόσφαιρα με απαλή μουσική».

Οι επιπτώσεις και οι… ευκαιρίες της πανδημίας
Όπως τόνισε ο κ. Ολύμπιος, η πανδημία αποτέλεσε κατάρα και ευλογία! Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ήταν κατάρα γιατί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, που είναι να φιλοξενούμε τους πελάτες μας και να τους προσφέρουμε μια όμορφη, ολοκληρωμένη εμπειρία στο χώρο μας. Ευλογία γιατί βρήκαμε το χρόνο να οργανώσουμε καλύτερα και χωρίς πίεση όλους τους τομείς της δουλειάς μας, από τη στελέχωση μέχρι τον εξοπλισμό, δημιουργήσαμε νέα πιάτα και νέες ιδέες.

Χάρη στις διαχρονικές μας σχέσεις με τους προμηθευτές-συνεργάτες μας, βρήκαμε στήριξη και υπομονή στο οικονομικό κομμάτι κατά τη διάρκεια των δύσκολων μηνών που περάσαμε λόγω της αναστολής των εργασιών μας, και τους ευχαριστούμε γι' αυτό. Επίσης, τα σχέδια στήριξης της κυβέρνησης μας βοήθησαν αρκετά, ώστε να κρατήσουμε το προσωπικό μας και να καλύψουμε ένα μικρό μέρος των πάγιων υποχρεώσεών μας».

Βέβαια, η σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα έφερε στην επιφάνεια τις πολύ σοβαρές συνέπειες της πανδημίας, οικονομικές και λειτουργικές. Ο κ. Ολύμπιος υπογράμμισε ότι εντοπίζεται σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης στο service, αλλά και στην κουζίνα, λόγω του ότι αρκετοί εργαζόμενοι άλλαξαν τομέα και από την εστίαση βρήκαν απασχόληση σε άλλους τομείς.

Παράλληλα, υπήρξε θέμα με την προμήθεια πρώτων υλών, που προέκυψε από τις ελλείψεις σε παγκόσμιο επίπεδο και οδήγησε σε αύξηση του κόστους τους, αλλά και από το υψηλό κόστος μεταφοράς. Αύξηση παρατηρήθηκε επίσης στο ρεύμα και στην προμήθεια εξοπλισμού.

Νέες ιδέες… κόντρα στους καιρούς
Παρ’ όλες τις αναποδιές, η ομάδα του Mouson δεν τα βάζει κάτω, καθότι καθημερινά γίνονται σκέψεις για διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών. «Είμαστε σε διαδικασία δημιουργίας ενός Ομίλου που θα περιλαμβάνει εστιατόρια και κάποιες άλλες υπηρεσίες από το χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης. Εξετάζουμε την πιθανότητα ανάπτυξης και σε άλλες πόλεις, και ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα σχέδιά μας. Επίσης, πολύ σύντομα θα λανσάρουμε ένα street food concept by Mouson, με εντυπωσιακές και πρωτοποριακές street food επιλογές. Αρχικά, το street food θα προσφέρεται κατά τη διάρκεια του brunch στο χώρο μας και μέσω της Wolt για delivery».   

Με πυξίδα την προσφορά μίας ολοκληρωμένης εμπειρίας
Καταλήγοντας, ο κ. Ολύμπιος τόνισε ότι «στόχος της ομάδας μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια ολοκληρωμένη εμπειρία που θα τους ευχαριστεί και θα τους κάνει να θέλουν να επιστρέψουν στο χώρο μας. Προσπαθούμε, και αυτό δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε, να προσφέρουμε πολύ καλό φαγητό, σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, με καλή μουσική, καλή εξυπηρέτηση, με χαμόγελο και πολύ καλή διάθεση». 

Facts & Figures

  • Έτος ίδρυσης: 2014
  • Ιδιοκτήτες/Διευθυντές: Λευτέρης Καρύδης & Γιάννος Ολύμπιος
  • Αριθμός προσωπικού: 15-20

Συνεργάτες/Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022