Λεωνίδας Χατζηνικολάου: Νέα εστιατόρια και μπαρ στη Λευκωσία

Ο Λεωνίδας Χατζηνικολάου, ένας νέος επιχειρηματίας με νέες ιδέες και όραμα, μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία ανατρέποντας τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης.

Ο συνιδιοκτήτης σε ορισμένα από τα πιο γνωστά στέκια της Λευκωσίας (Box 42, Pull-A-Mango) αποκαλύπτει στο InBusinessNews τις νέες επιχειρηματικές του δραστηριότητες και συγκεκριμένα το άνοιγμα των τριών επιπλέον εστιατορίων και μπαρ, που έρχονται να εμπλουτίσουν τις επιλογές στον χώρο της εστίασης στη πρωτεύουσα.

Η πανδημία έχει τραυματίσει σημαντικά τον τομέα της εστίασης. Εσείς πώς το έχετε βιώσει και πώς ανταποκριθήκατε;
Όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Κύπρο έτσι και ο δικός μας τομέας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Τα lockdown, το κυριολεκτικό κλείσιμο των μαγαζιών, τα μέτρα λειτουργίας και η συνεχής αβεβαιότητα προκάλεσαν μια ανακατάταξη στο συνολικό τρόπο λειτουργίας μας. Σε μικρό χρονικό διάστημα είδαμε σημαντική  μείωση του κύκλου εργασιών μας, ενώ καθυστερήσαμε ανακαινίσεις και άλλες επενδύσεις. Με τα λειτουργικά έξοδα να τρέχουν, το κυριότερο μέλημά μας ήταν η διατήρηση των θέσεων εργασίας για όλο το προσωπικό μας. 

Σκεπτόμενοι θετικά και παρακολουθώντας τις εξελίξεις, οι επιχειρήσεις μας διαμορφώθηκαν αναλόγως για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υφιστάμενες ανάγκες. Διαφοροποίηση ωραρίων, take away και delivery και η πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Υπουργείου αποτέλεσαν ορισμένα από τα δικά μας μέτρα. Στόχος μας ήταν και παραμένει η λειτουργία των χώρων μας σε υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης και ποιότητας και πάντα σχολαστικά, μέσα στα πλαίσια των διαταγμάτων.

Παρ’ όλους τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στον τομέα σας, εσείς έχετε προχωρήσει και με νέα ανοίγματα...
Από τα πρώτα σημάδια του κορωνοϊού και κατ’ επέκταση τα πρώτα lockdown στον συγκεκριμένο χώρο δημιουργήθηκε γενικός αναβρασμός και έντονος προβληματισμός για το πώς εξελίσσεται ο κλάδος, προκαλώντας αναπόφευκτα  και σ' εμας αρκετή καθυστέρηση στα αρχικά μας πλάνα. Παρόλα αυτά, δεν σκεφτήκαμε στιγμή να τα παρατήσουμε ή να τα αφήσουμε στη μέση. Αντιθέτως, αξιοποιήσαμε το χρόνο που είχαμε μπροστά μας για να αναθεωρήσουμε ορισμένους στόχους και προσεγγίσεις , να δημιουργήσουμε και να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα: Στο άνοιγμα νέων εστιατορίων και μπαρ στην πρωτεύουσα, που είμαστε σίγουροι ότι  θα εντυπωσιάσουν τους πελάτες που μας επισκέπτονται.   

Τα νέα μας εστιατόρια και μπαρ είναι:

  • Το εστιατόριο «Think Thirty» στην οδό Στασικράτους.
  • Το «Homie sports bar» στην Ρωμανού 1 (πάροδος Μακαρίου).
  • Το «Angels’ Share Cocktail Bar» στην Λεωφόρο Μακαρίου.

Mιλήστε μας για το concept των νέων σας μαγαζιών...
Αναφερόμαστε στη δημιουργία τριών νέων εστιατορίων και μπαρ με διαφορετικό concept το καθένα, αλλά με ένα κοινό παρονομαστή: Την άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και επιλογές. Οι χώροι μας παρέχουν αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες, ξεχωριστά signature cocktails και ποτά με την διασκέδαση του πελάτη να αποτελεί το κεντρικό άξονα τους. Η κάθε επιχείρηση έχει το δικό της αέρα ομορφιάς και ενέργειας καλύπτοντας όλα τα γούστα.

Το εστιατόριο «Think Thirty» το νέο «addition» της Στασικράτους έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Πρόκειται για ένα all-day εστιατόριο, όπου ανάλογα με την ώρα και την διάθεση,  για καφέ ή ποτό ή για φαγητό, ο πελάτης μπορεί να απολαύσει brunch, γεύμα, δείπνο ή απλά να χαλαρώσει επιλέγοντας μέσα από μια πληθώρα signature κοκτέιλ και ποτών. Με μια ιδιαίτερη διακόσμηση να κλέβει τις εντυπώσεις και ένα εκλεπτυσμένο μενού φτιαγμένο από γνωστό Michelin star chef της Ελλάδας, το συγκεκριμένο εστιατόριο αποτελεί την ιδανική πρόταση για κάθε στιγμή της ημέρας για όσους επιθυμούν ένα χαλαρό άλλα συνάμα ποιοτικό και ξεχωριστό χώρο.

Το «Homie sports bar» αποτελεί το ιδανικό μέρος για να ζήσει κάποιος το παλμό του ποδοσφαίρου και όχι μόνο! Μεγάλες οθόνες, γευστικές επιλογές για όλες τις απαιτήσεις (platters, burgers, χορτοφαγικά πιάτα κτλ), ποικιλία από μπίρες και ποτά, σε προσιτές τιμές αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του. Σκοπός μας,  όπως φανερώνει και το όνομα, ‘’Homie’’, είναι  η δημιουργία ενός  ζεστού άνετου χώρου για γνωστούς και φίλους όπου θα συναντιούνται για να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, μεγάλα αθλητικά events ή απλά να περάσουν όμορφα και ευχάριστα σε ένα οικείο περιβάλλον εκτός από το σπίτι τους!

Το «Angels’ Share Cocktail Bar», είναι η τελευταία μας προσθήκη και αποτελεί την πρότασή μας για after works drinks. Εκπληκτικό ambiance παρέα με signature cocktails από γνωστούς mixologists, ποτά, συνοδευτικά platters και σνακ δημιουργούν την τέλεια ισορροπία στη καθημερινότητα. Επιθυμία μας να γίνει το ολοκαίνουριο απόλυτο meeting point όπου κάποιος μπορεί να διασκεδάζει και να μένει έξω ως αργά!

Αξιολογώντας την πρόταση της κυπριακής εστίασης και customer experience, πώς τη συγκρίνετε με άλλες χώρες, ειδικότερα την εμπειρία της γειτονικής Ελλάδας;
Σίγουρα η Ελλάδα και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες θεωρούνται κορυφή στο τομέα της εστίασης. Τα μαγευτικά τοπία (σε ορισμένες περιπτώσεις), οι γαστρονομικές επιλογές, άριστοι chef και άλλου είδους επαγγελματίες, οι ντόπιες παραγωγές ποτών (και όχι μόνο) αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την Κύπρο και γενικότερα στον τομέα της εστίασης. Δεν εθελοτυφλούμε, θεωρώντας ότι η Κύπρος είναι στα ίδια επίπεδα εξυπηρέτησης, ειδικά με την Ελλάδα. Αντιθέτως, συχνά ταξιδεύουμε στο εξωτερικό όπου παρακολουθήσουμε και  παραδειγματιζόμαστε από τις εμπειρίες που προσφέρουν στους πελάτες τους με σκοπό να εμπνευστούμε και να μεταφέρουμε παράλληλη εμπειρία και στη Κύπρο. Θα ήταν άδικο όμως να μην αναγνωρίσω και να αναφέρω ότι η Κύπρος έχει κάνει άλματα στο κομμάτι της εστίασης και του customer experience. Με εξαιρετικά εκπαιδευμένο προσωπικό σε όλα τα επίπεδα, γνωστούς chefs, mixologists, εστιατόρια που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις, σίγουρα τοποθετούν την Κύπρο στο χάρτη της ευρωπαϊκής ποιοτικής διασκέδασης.

Υπάρχουν κι άλλα πλάνα στον ορίζοντά σας;
Φυσικά! Μαζί με την παρέα μου (συνιδιοκτήτες) δεν σταματάμε ποτέ να σκεφτόμαστε το επόμενο επιχειρηματικό μας βήμα. Θέλουμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την γκάμα των υπηρεσιών μας σε όλα τα εστιατόρια/μπαρ, ενώ παράλληλα υπάρχουν στα σκαριά νέες καινοτομίες ιδέες στον τομέα της εστίασης και όχι μόνο. Κεντρικός άξονας να παραμένει πάντα το customer experience/ ο πελάτης, ανταποκρινόμενοι τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις της αγοράς. Σύντομα θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω και να πω περισσότερα.  

Πρόσφατα έχουμε ενημερωθεί ότι έχετε εκδηλώσει το ενδιαφέρον σας για δημοτικός σύμβουλος Στροβόλου με την στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού. Από πού προκύπτει η συγκεκριμένη ανάγκη;
Από μικρός θυμάμαι να διαβάζω και να ενημερώνομαι για την οικονομία, την Λευκωσία, την παγκόσμια οικονομία γενικότερα. Μεγαλώνοντας δεν θα μπορούσα να μην συνεισφέρω με τον δικό μου τρόπο στη περιοχή που μεγάλωσα (και αγαπώ τόσο!), το Στρόβολο. Πλήρως ενημερωμένος και με σαφή άποψη για τα πολιτικά και κοινωνικά δρόμενα και ως ένας έντονα προβληματισμένος πολίτης, θέλω να συμβάλλω στη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών λαμβάνοντας μέρος στις αποφάσεις που επηρεάζουν τους συμπολίτες μας. Γι’ αυτό και θέτω υποψηφιότητα ευχόμενος ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να το κάνω πρακτικά. Τα λόγια δεν κάνουν την διαφορά, οι πράξεις σίγουρα.

Συνεργάτες/Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022