Hermann Gourmet Cosmetics: Ετοιμάζει επέκταση σημείων πώλησης σε όλη την Κύπρο

Ολοκαίνουριες εκπλήξεις καλλυντικών ετοιμάζει η Hermann Gourmet Cosmetics, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη και επέκταση των σημείων πώλησης σε όλη την Κύπρο, καθώς και να προχωρήσει σε αύξηση των εξαγωγών σε Αμερική και Ιαπωνία.

Μιλώντας στο InBusinessNews η CEO της εταιρείας, Φιλιώ Hermann εξηγεί ότι η μεγαλύτερη πρόκληση θα έρθει στα επόμενα χρόνια, όσο οι πραγματικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της πανδημίας θα αρχίσουν να ξετυλίγονται. 

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας και τα προϊόντα/υπηρεσίες που παρέχετε.
Τα πρώτα φυσικά, κυπριακά καλλυντικά της Hermann Gourmet Cosmetics ξεκίνησαν σε μια κουζίνα στη Λευκωσία το 2014. Λίγα μόλις χρόνια αργότερα η πιστοποιημένη συλλογή της Hermann Gourmet Cosmetics περιλαμβάνει πλέον περισσότερα από πενήντα προϊόντα και λειτουργεί μια μικρή παραγωγική μονάδα στους Εργάτες στη Λευκωσία.

Σήμερα είναι μια πολυβραβευμένη μάρκα Κυπριακών πολυτελών καλλυντικών που στέκεται ισάξια δίπλα από τις μεγαλύτερες μάρκες καλλυντικών στον κόσμο.

Τον Νοέμβριο του 2019, άνοιξε η “ναυαρχίδα” της Hermann Gourmet Cosmetics στην γωνία των οδών Μνασιάδου 11Η και Στασικράτους στην Λευκωσία, ακολουθώντας τις μέχρι τώρα εξαγωγές στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης αλλά και την παρουσία της σε δεκάδες σημεία πώλησης παγκύπρια.

Αρώματα parfum εμπνευσμένα από την κυπριακή φύση, βραβευμένες καινοτόμες κρέμες περιποίησης προσώπου, κρέμες σώματος και σαπούνια με πραγματικό άρωμα, χειροποίητα scrubs, σαπούνια προσώπου που μοσχοβολούν, balms βασισμένα σε μια αρχαία συνταγή ομορφιάς 2000 ετών, bath bombs, άλατα μπάνιου και αξέχαστα κεριά οργανικής σόγιας με πραγματικό άρωμα.

Η συλλογή αρωμάτων της Hermann Gourmet Cosmetics περιλαμβάνει 5 αρωματικές σειρές εμπνευσμένες από τις δεκαετίες 1930-1960, αφιερωμένες σε κύπριες που άφησαν εποχή, οι οποίες κοσμούν τις συσκευασίες, καθώς και 2 αρώματα αποσταγμένα από αναμνήσεις! Miss Gardenia, Miss Velvet, Miss Pom Pom, Miss Lilac και τα ολοκαίνουρια Lefkarose και True Gentleman, έχουν ως σκοπό να σας ταξιδέψουν μέσα από το άρωμα τους. Στα πλαίσια αυτού του concept, το 2019 ιδρύθηκε το βιωματικό πρότζεκτ “The Memory Distillery”, που σκοπό έχει να αποστάξει αυθεντικά αρώματα βασισμένα σε πραγματικές αναμνήσεις που αποστέλλει το κοινό!

Η Hermann Gourmet Cosmetics είναι ένα  #proudlycypriot brand: Η παραγωγή των καλλυντικών γίνεται στην Βιομηχανική Εργατών, οι πρώτες ύλες και συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι επιλεγμένα από μικρούς κύπριους παραγωγούς, οι συσκευασίες σχεδιάζονται από κύπριους καλλιτέχνες. Θέλοντας να προωθήσουμε την εξαιρετική ποιότητα της Κυπριακής παραγωγής και πρώτων υλών, το 2020 ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία #proudlycypriot.

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η Hermann Gourmet Cosmetics τιμήθηκε με εξαιρετικά βραβεία και πιστοποιήσεις:

  • “Bentley Motors Lifestyle Brand”, με παρουσίαση στο επετειακό λεύκωμα: “Exploring the Extraordinary: 100 years of Bentley Motors”.
  • “Selected Partner of Choice R.R.E.C.”, με βράβευση από το επίσημο Rolls-Royce Club στο Τσίτσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Βραβείο “Product of the Year” στην Γερμανία για την κρέμα ματιών “Bee Eye Cream”.
  • “Best Handmade Beauty Brand” 2020, Fashion & Lifestyle Awards, LUXLife Magazine στο Λονδίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • “Best Natural Beauty Brand” 2021, Global Excellence Awards, LUXLife Magazine στο Λονδίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Είναι η πρώτη εταιρεία καλλυντικών με έδρα στην Κύπρο που φέρει την σφραγίδα “Cruelty-Free” της οργάνωσης υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων PETA International.
  • Υποψήφιες για βραβείο καινοτομίας: η κρέμα ματιών “Bee Eye Cream” και η κρέμα περιποίησης προσώπου “Bee Day Cream” με εκχύλισμα από Κυπριακό ρόδι.
  • Η Φιλιώ Hermann, ιδρύτρια και CEO της Hermann Gourmet Cosmetics είναι υποψήφια στα “Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2021”, στην κατηγορία: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ.


Πόσα άτομα εργοδοτείτε;
Η ομάδα μας αποτελείται από 6 άτομα πλήρους απασχόλησης και αρκετούς εξωτερικούς συνεργάτες.

 

Σε ποιους απευθύνεστε; Ποιοι είναι οι πελάτες σας;
Τα Hermann Gourmet Cosmetics είναι unisex. Απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών, με καλλυντικά περιποίησης για παιδάκια, νεαρές μητέρες, κυρίους, κυρίες που αναζητούν καλλυντικά ηθικής, φυσικής, αρχαίας αλλά και μοντέρνας τεχνολογίας ομορφιάς. Υψηλή ποιότητα, καινοτομία και αφοσίωση στην μοναδική μας Κυπριακή φύση και παράδοση. 

 

Ποιες είναι σήμερα οι προκλήσεις για τον τομέα σας και την επιχείρησή σας;
Η Hermann Gourmet Cosmetics λειτουργεί με μοντέρνες δομές. Η μεγαλύτερη πρόκληση του τομέα και της οικονομίας μας τα τελευταία 2 χρόνια είναι για όλους μας η πανδημία Covid19 που άλλαξε ριζικά το οικονομικό περιβάλλον, την οικονομική δυνατότητα, την ψυχολογία αλλά και τις καταναλωτικές συμπεριφορές. Η μικρή αλλά δυναμική ομάδα της Hermann Gourmet Cosmetics κλήθηκε να βρει άμεσες λύσεις, ιδέες, να τις υλοποιήσει σε μηδαμινό χρόνο, να κινηθεί γρήγορα και να προσαρμοστεί στο απρόβλεπτο, χωρίς σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσει την υγεία και ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών και φίλων του brand. Η μεγαλύτερη πρόκληση θα έρθει στα επόμενα χρόνια, όσο οι πραγματικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της πανδημίας θα αρχίσουν να ξετυλίγονται. 

 

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας σας;
Η Hermann Gourmet Cosmetics προσβλέπει σε επέκταση της αρωματικής σειράς του “Αποστακτηρίου Αναμνήσεων” μέσα από τις συμμετοχή του κοινού, ετοιμάζει ολοκαίνουριες εκπλήξεις καλλυντικών, Stay Tuned! Ανάπτυξη και επέκταση των σημείων πώλησης σε όλη την Κύπρο και να προχωρήσει σε αύξηση των εξαγωγών στην Αμερική και Ιαπωνία.

FACTS AND FIGURES

Έτος ίδρυσης: 2014

Ιδρυτής: Φιλιώ Hermann

CEO: Φιλιώ Hermann

Αριθμός προσωπικού: 6

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022