Enoros Consutling: Διαχείριση διεθνών και εθνικών έργων

Δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας γιορτάζει φέτος η Enoros Consulting και κατά το διάστημα αυτό έχει ολοκληρώσει πάνω από 350 έργα χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς πόρους. «Με συνεχή προσπάθεια για παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και με σεβασμό στις ανάγκες του πελάτη καταφέραμε να καθιερωθούμε μεταξύ των κορυφαίων στον χώρο των συμβούλων», τόνισε ο managing director της εταιρείας, Κωνσταντίνος Κλουδάς. Ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. «Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό portfolio από έργα σημαντικού προϋπολογισμού και προστιθέμενης αξίας», σημείωσε.

15 χρόνια λειτουργίας
Κατά τη διάρκεια των 15 ετών ζωής της η εταιρεία έχει προβεί σε σημαντικά επιτεύγματα. «Ξεκινήσαμε με στόχο να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες. Και το κατορθώσαμε, καλύπτοντας σε σημαντικό βαθμό τις απαιτήσεις της κυπριακής αγοράς, αλλά παράλληλα ξεφεύγοντας από το πλαίσιο του κυπριακού γίγνεσθαι», ανέφερε. Τόνισε ότι η ποιότητα, η συνέπεια και η συνεχής βελτίωση αποτέλεσαν και εξακολουθούν να αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές που συνέβαλαν στην καθιέρωση της Enoros Consulting, αλλά παράλληλα την οδηγούν στα επόμενα βήματα της, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. «Για το μέλλον, ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Συνεχής ανάπτυξη, επέκταση σε νέες αγορές και βελτίωση», είπε και πρόσθεσε: «Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες της εποχής, κινούμαστε με ευελιξία και ικανοποιούμε τις ανάγκες των συνεργατών - πελατών, δημιουργώντας προοπτικές για το παρόν και το μέλλον».

Νέα προγραμματική περίοδος
Σύμφωνα με τον κ. Κλουδά, η νέα προγραμματική περίοδος αποτελεί ένα στοίχημα για τα κράτη - μέλη. Η πανδημία έχει επηρεάσει το σύνολό τους, ενώ αρκετά μόλις ανέκαμψαν από την οικονομική κρίση. Την επόμενη περίοδο η ΕΕ στοχεύει στην αντιμετώπιση της κρίσης, στην οικονομική ανάκαμψη, καθώς και στη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της. Παράλληλα όμως, στοχεύει και στη δημιουργία μιας πράσινης, ψηφιακής και ανθεκτικής Ευρώπης.

«Σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι στην Κύπρο οι στόχοι έχουν επιτευχθεί τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Η νέα προγραμματική περίοδος έχει μεσομακροπρόθεσμο στόχο τη στήριξη της οικονομίας, δημιουργώντας συνθήκες ευημερίας για τη χώρα», επεσήμανε.

Για τη νέα προγραμματική, οι πόροι από τα διαρθρωτικά ταμεία θα ανέλθουν στα €968 εκατ., ενώ μαζί με την εθνική συμμετοχή, το ποσό θα ανέλθει σε €1.8 δισ.. «Όπως γίνεται αντιληπτό, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας και την τόνωση της οικονομίας», εξήγησε.

Η διάθεση των πόρων
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι οι πόροι που θα διατεθούν από τα ταμεία, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, θα καλύψουν διάφορους τομείς, βάσει πάντα των ιεραρχημένων αναγκών της χώρας. «Το μεγαλύτερο τμήμα των πόρων θα αφορά στον τομέα του περιβάλλοντος (ενέργεια, κυκλική οικονομία, κλιματική αλλαγή), σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ», διευκρίνισε, τονίζοντας ότι: «Σημαντικό ποσό των πόρων θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού και ειδικότερα για θέματα απασχόλησης, εκπαίδευσης/ κατάρτισης, καθώς και για την κοινωνική ένταξη και την καταπολέμηση της φτώχιας. Να σημειωθεί, παράλληλα, ότι ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό των διαθέσιμων πόρων θα διοχετευθεί στην πραγματική οικονομία, με την ενίσχυση ΜμΕ (νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, μεταποίηση, ηλεκτρονικό εμπόριο, νέες θέσεις εργασίας, έρευνα και καινοτομία)».

Εταιρική δραστηριότητα
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα του management consulting, παρέχοντας  υπηρεσίες στους ακόλουθους τομείς:

  • Στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό.
  • Project management (διοίκηση έργου) συγχρηματοδοτούμενων έργων και προγραμμάτων.
  • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (άνεργοι, μετανάστες, ΑμεΑ και άλλα).
  • Σχεδιασμό, αξιολόγηση και διοίκηση αναπτυξιακών έργων.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 με αντικείμενο τη διαχείριση εθνικών και διεθνών έργων. Ουσιαστικά δηλαδή, έχει πιστοποιηθεί για να παρέχει υπηρεσίες project management, ενισχύοντας τον βαθμό ποιοτικού ελέγχου των διαδικασιών της. Να σημειωθεί ότι η πιστοποίηση των υπηρεσιών συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια ένταξης της εταιρείας σε διάφορα ευρωπαϊκά δίκτυα και εταιρικές συμπράξεις, ενισχύοντας σημαντικά το εταιρικό profile.

Δίκτυο συνεργατών
Στην παρούσα φάση η εταιρεία εργοδοτεί 22 άτομα, ενώ συνεργάζεται με μεγάλο αριθμό εμπειρογνωμόνων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Οι συνεργάτες της εταιρείας αποτελούν ίσως τον πιο σημαντικό παράγοντα στην επιτυχημένη πορεία και τη συνεχή εξέλιξή της, που βασίστηκε και βασίζεται στους ανθρώπους της.

Το δίκτυο συνεργατών έχει αναπτυχθεί σε όλα τα κράτη - μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας, ενισχύοντας τον διακρατικό της χαρακτήρα, καθώς και τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο και πελατολόγιο, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής διεθνοποίησης. Το δίκτυο συνεργασιών έχει ξεπεράσει τους 200 οργανισμούς και συνεχώς επεκτείνεται.

 

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

 

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022