eBOS Technologies: Ο κατεξοχήν RegTech και FinTech οργανισμός στην Κύπρο

H eBOS Technologies παρέχει εξειδικευμένες και τεχνολογικά αναβαθμισμένες λογισμικές λύσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Βασικό προϊόν της, το WiseBOS Enterprise Resource Planning (ERP) το οποίο είναι κτισμένο σε τεχνολογίες αιχμής, παρέχοντας έτσι μια πληθώρα επιχειρηματικών λογισμικών λύσεων, μεταξύ άλλων, anti-money laundering, customer risk assessment, KYC και customer screening. Είναι ο κατεξοχήν RegTech και FinTech οργανισμός στην Κύπρο, διατηρώντας ένα αξιόλογο πελατολόγιο πέραν των 500 επιχειρήσεων.

Βραβευμένη Μικρομεσαία Επιχείρηση
Αξιοσημείωτο, ότι το 2019 απονεμήθηκε στην eBOS Technologies  το 2019 η τιμητική διάκριση Innovative SME, από το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου. Αυτή η διάκριση, είναι το αποτέλεσμα μιας ανεξάρτητης αξιολόγησης, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή επένδυση και εμπλοκή της eBOS Technologies, μέσω ιδίων πόρων, στην Έρευνα, Ανάπτυξη και Καινοτομία.

Επιτυχίες σε Κύπρο και ΕΕ
Με βάση τα τελευταία στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2021, η eBOS Technologies κατατάσσεται στη δεύτερη θέση μεταξύ όλων των κυπριακών επιχειρήσεων με συμμετοχή μέχρι στιγμής σε 28 ερευνητικά έργα (εκ των οποίων τα 20 σε εξέλιξη), λαμβάνοντας χρηματοδότηση ύψους σχεδόν 9 εκατομμυρίων ευρώ. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερευνητικών έργων (συν)χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Πλαίσιο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναγνωρίζεται ως ένας από τους πρωτοπόρους οργανισμούς στην Έρευνα, Ανάπτυξη και Καινοτομία. Η eBOS , από το 2003 συνεργάζεται με διεθνείς ερευνητικούς και τεχνολογικούς οργανισμούς, εταιρείες κολοσσούς στους τομείς τους, ιδρύματα και πανεπιστήμια, καθώς και με μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντός της ΕΕ, με σκοπό την καινοτομία και την προσφορά των αρτιότερων τεχνολογικών υπηρεσιών της στους πελάτες της και την κοινωνία.

Ερευνητικά έργα
Τα ερευνητικά έργα, στα οποία λαμβάνει μέρος η eBOS Technologies καλύπτουν ποικίλες περιοχές εφαρμογών και τεχνολογιών, οι οποίες θα αλλάξουν, θα διαφοροποιήσουν, θα απλοποιήσουν και σαφώς θα βελτιώσουν τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών στο εγγύς ψηφιακό μέλλον: Τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας 5G και πέρα, αποκεντρωμένες τεχνολογίες (blockchain), νέα γενεά πολυμέσων με τη χρήση επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, το επόμενης γενεάς διαδίκτυο, αλλά και το «διαδίκτυο των πραγμάτων», τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, ασφάλεια και κυβερνοασφάλεια, αξιόπιστη κοινή χρήση μεγάλων δεδομένων, μεταφορές και εφοδιαστική, βιοκαύσιμα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κτλ.

Ορίζοντας Ευρώπη
Η eBOS Technologies δεν σταματά στο Πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 και δεν επαναπαύεται στις επιτυχίες που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021, ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ένατο κατά σειρά Πρόγραμμα Πλαίσιο, το μεγαλύτερο που έχει εξαγγελθεί ποτέ, συνολικής αξίας 95 δισεκατομμυρίων ευρώ, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΥΡΩΠΗ 2021-2027. Μέσω του συγκεκριμένου Προγράμματος Πλαισίου, ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να οδηγήσει στη διπλή μετάβαση, πράσινης και ψηφιακής ανάπτυξης, μέσω της αποτελεσματικής αύξησης των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Έρευνα, Ανάπτυξη και Καινοτομία. Οπότε, στόχος της eBOS Technologies είναι να προσφέρει με όλα της τα μέσα την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή της προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της eBOS Technologies, δρ. Λοΐζος  Χριστοφή: «Τα τελευταία τρία χρόνια ενισχύουμε συνεχώς το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας. Οι επιτυχημένες συμμετοχές μας στα ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοένα και αυξάνονται. Και οι λόγοι είναι σαφείς και ξεκάθαροι: Η συνεχής επένδυσή μας σε εξειδικευμένο προσωπικό και το αμείωτο πάθος και αφοσίωση της εταιρείας μας στην Έρευνα και Ανάπτυξη. Αναμένουμε με ανυπομονησία την έναρξη του νέου Προγράμματος Πλαισίου ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΥΡΩΠΗ, ώστε να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και μέσα στην επιτυχή διπλή μετάβαση της Ευρώπης και των πολιτών της στην ψηφιακή και πράσινη εποχή. Και ασφαλώς, όχι απλώς να διατηρήσουμε, αλλά να αυξήσουμε τις επιτυχημένες συμμετοχές μας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, ενισχύοντας πρωτίστως την τεχνογνωσία μας και αποκομίζοντας τεχνολογικά οφέλη, τα οποία εφαρμόζουμε στις υπηρεσίες και τα  προϊόντα που διαθέτουμε στους πελάτες μας».

Website: www.ebos.com.cy

Email: info@ebos.com.cy

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους