Handy Spa: Καινοτόμα προϊόντα με σύμμαχο την κάνναβη

Η ιστορία της εταιρείας Handy Spa ξεκίνησε το 2014, όταν ο Ανδρέας Ιωάννου υπέφερε από δερματικά προβλήματα τα οποία προκλήθηκαν από τοξικές ουσίες συμβατικών σαπουνιών. Έτσι, ξεκίνησε να φτιάχνει τα δικά του, σπιτικά, χειροποίητα σαπούνια με βιολογικά συστατικά και πρωταγωνιστή το λάδι κάνναβης. Μετά από τρία χρόνια έρευνας, η εταιρεία κατάφερε να παράγει 100% χειροποίητα βιολογικά σαπούνια και καλλυντικά προσώπου και σώματος με θεραπευτικά συστατικά. Τα προϊόντα, είναι επίσης, φιλικά προς το περιβάλλον, αφού είναι βιοδιασπώμενα και χωρίς δοκιμές σε ζώα.

Όπως δήλωσε στο InBusinessNews ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Handy Spa, Ανδρέας Ιωάννου «Κατά τη παραγωγή των προϊόντων μας, ο συντελεστής τοξικών αποβλήτων, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και καυσαερίων είναι μηδέν, δηλαδή μηδέν ζημιά στο περιβάλλον».

Στρατηγικές συνεργασίες
Η Handy Spa, κατάφερε να αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με εννέα εταιρείες κολοσσούς στην Ευρώπη, όπου εισάγει βιολογικές υπερτροφές (superfoods), βιολογικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας και προϊόντα μακιγιάζ. Βασικό συστατικό στα πλείστα προϊόντα της εταιρείας, είναι το λάδι κάνναβης.

«Επιλέξαμε το λάδι κάνναβης, επειδή ως τρόφιμο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοήθα τον οργανισμό να αντιμετωπίσει διάφορες ασθένειες» ανέφερε, ο Ανδρέας Ιωάννου.

Σήμερα, η Handy Spa, εργοδοτεί πέντε άτομα προσωπικό και κατατάσσεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στις επιχειρήσεις δηλαδή, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας και συμβάλουν στην ενίσχυση της καινοτομίας στο επιχειρείν.

Προκλήσεις του τομέα
Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, μια κυπριακή μικρομεσαία επιχείρηση, για να καταφέρει να επιβιώσει, αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον αφού εκτός από τις ιδιάζουσες συνθήκες που διανύει η οικονομία λόγω της πανδημίας, ο ανταγωνισμός στον τομέα των καλλυντικών, που δραστηριοποιείται η Handy Spa είναι μεγάλος και απαιτητικός. Ως εκ τούτου, καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να ενημερωθεί ο κόσμος για την καινοτομία Handy Spa και τα πολλαπλά της οφέλη, δηλαδή το περιβάλλον, τα ζώα και την υγεία. Παρόλα αυτά, με αργά αλλά σταθερά βήματα, η εταιρεία σημειώνει ανοδική πορεία.

Άμεσα σχέδια για ανάπτυξη
Τα άμεσα πλάνα της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη, αφορούν το άνοιγμα ενός νέου κεντρικού καταστήματος καθώς και ινστιτούτου αισθητικής στη Λευκωσία. Ως δεύτερος επιχειρηματικός στόχος, είναι οι εξαγωγές των προϊόντων σε Γαλλία και Ιταλία.

Καινοτομίες, διακρίσεις και βραβεύσεις της Handy Spa
Η Handy Spa έχει βραβευθεί από διάφορους φορείς για τα προϊόντα της, με την πιο σημαντική διάκριση αυτή της ΟΕΒ το 2020 που απέσπασε βραβείο καινοτομίας στον τομέα της μεταποίησης για την πρωτοποριακή μεθοδολογία παραγωγής κυπριακών χειροποίητων βιολογικών καλλυντικών με λάδι κάνναβης. Αυτό είναι το ένατο βραβείο που λαμβάνει μέσα σε πέντε χρόνια. Η καινοτομία, έγκειται στην τεχνογνωσία παραγωγής του πρώτου πιστοποιημένου χειροποίητου βιολογικού καλλυντικού, η οποία επιτυγχάνεται με απολύτως μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον, τα ζώα, και την ανθρώπινη υγεία. H Handy Spa, εξασφάλισε από τις φαρμακευτικές υπηρεσίες το 2015, την πρώτη άδεια στην Κύπρο για την παραγωγή βιολογικών καλλυντικών και χειροποίητων σαπουνιών που βασίζεται σε πρώτες ύλες του τόπου. Η ποικιλία των προϊόντων της, περιλαμβάνει 23 διαφορετικά σαπούνια, και έξι κρέμες με λάδι κάνναβης για σώμα και πρόσωπο. Όλα είναι πιστοποιημένα βιολογικά από τον οργανισμό ECOCERT και εγκεκριμένα από τον οργανισμό για τα δικαιώματα των ζώων ΡΕΤΑ. Το premium σαπούνι από λάδι κάνναβης διαθέτει παγκόσμια αποκλειστικότητα παραγωγής στην κατηγορία του. Επιπρόσθετα, τα σαπούνια Handy Spa, παράγονται από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωση στο χέρι και αποτελούνται από 100% βιολογικά συστατικά, χωρίς καθόλου χημικές-τοξικές ουσίες ή τοξικά χρώματα, αρώματα αλλεργιογόνα ή συντηρητικά. Μια από τις πρωτοποριακές μεθόδους που χρησιμοποιούνται, πρώτη φορά σε Κύπρο και Ευρώπη, για την παραγωγή των καλλυντικών Handy Spa είναι η ωρίμανση 89 ημερών, χάρη στην οποία το προϊόν αποκτά τις ωφέλιμες ιδιότητές του. Μέσα στο 2020 και με χρηματοδότηση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Handy Spa προχώρησε σε ακόμα μια καινοτομία: δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, το χειροποίητο βιολογικό σαπούνι από χαρούπι.

 

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022