Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Μ. Ζαβός: Αύξηση των ενοικίων, κυρίως στην πόλη της Λεμεσού

Την εκτίμηση ότι ο τομέας των ακινήτων, ο οποίος-όπως υποδεικνύει έχει αποδειχθεί πως είναι ο πιο ασφαλής και αυτός που κερδίζει σε μια περίοδο αβεβαιότητας, θα εξακολουθήσει να κινείται ανοδικά, τόσο γι' αυτούς που θέλουν να αποκτήσουν στέγη για ιδιοκατοίκηση όσο για επένδυση, εκφράζει ο πρώτος εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου εταιρειών Δ. Ζαβός, Μιχάλης Δ. Ζαβός.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του «In Business 2022 Forecasting-Towards Sustainable Growth», ο κ. Ζαβός αναφέρει πως οι σημαντικότερες τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να αναμένονται όσον αφορά τον τομέα ακινήτων, είναι η αύξηση της ζήτησης κατοικιών και διαμερισμάτων από την ντόπια αγορά, καθώς και η ζήτηση πολυτελών ακινήτων κυρίως από ξένους αγοραστές.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ζαβό, η αύξηση των οικοδομικών υλικών, καθώς και των εργατικών, θα επηρεάσει τις τιμές ακινήτων προς τα πάνω, ενώ προβλέπει επίσης αύξηση των ενοικίων κυρίως στην πόλη της Λεμεσού και τους περιφερείς δήμους.

Διαβάστε ακόμη: 

Άνοιξε το νέο showroom της E-Cars (photos)

Στο νέο τεύχος του IΝ Business: In business with Influencers(video)

Altamira: Οι καλύτερες προτάσεις για οικιστικά οικόπεδα στη Λευκωσία

Ακολουθεί πιο κάτω ολόκληρη η συνέντευξη του Μιχάλη Δ. Ζαβού:

Πώς αναμένετε να κινηθεί η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2022 αλλά και συγκεκριμένα ο τομέας των ακινήτων;

Λυπούμαι να πω, πως προσβλέπω μία ακόμη δύσκολη χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες και ανακατατάξεις, μια χρονιά που είναι δύσκολο να πει κανείς ποιοι τομείς θα κινηθούν καλύτερα και άλλοι χειρότερα.

Ο τομέας των ακινήτων, ο οποίος έχει αποδειχθεί πως είναι ο πιο ασφαλής και αυτός που κερδίζει σε μια περίοδο αβεβαιότητας, προβλέπεται πως θα εξακολουθήσει να κινείται ανοδικά, τόσο γι' αυτούς που θέλουν να αποκτήσουν στέγη για ιδιοκατοίκηση όσο για επένδυση. 

Αυτό που βοηθά επίσης την αγορά ακινήτων είναι τα χαμηλά επιτόκια, τα οποία αναμένονται να εξακολουθήσουν να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε πώς ο Όμιλός μας είναι πια συνδεδεμένος με κτίρια που έχουν γίνει ορόσημα και σημεία αναφοράς, καθώς και με έργα που αποτελούν την τελευταία λέξη της πολυτέλειας, της τεχνολογίας και της αρχιτεκτονικής. 

Τα τελευταία μας έργα Limassol Del Mar (σε συνεργασία με τον Όμιλο Λεπτός) και το Address By the Sea, αποδεικνύουν την εμπειρία και την δυνατότητα του Ομίλου μας, να κατασκευάζει και να συμπληρώνει έργα μεγάλου βεληνεκούς, και έργα ορόσημα που αναβαθμίζουν την χώρα μας και την πόλη της Λεμεσού ειδικότερα. 

Ποιες είναι οι σημαντικότερες τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να περιμένουμε και να δώσουμε έμφαση το 2022, όσον αφορά τον τομέα δραστηριοποίησής σας;

Οι σημαντικότερες τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις όσον αφορά τον τομέα ακινήτων, είναι η αύξηση της ζήτησης κατοικιών και διαμερισμάτων από την ντόπια αγορά, καθώς και η ζήτηση πολυτελών ακινήτων κυρίως από ξένους αγοραστές.

Η μετακίνηση αρκετών ξένων εταιρειών, συμπεριλαμβανόμενων πολυεθνικών, πρόκειται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ζήτηση ακινήτων, τόσο για αγορά όσο για ενοικίαση.   

Προβλέπεται περεταίρω αύξηση των ενοικίων κυρίως στην πόλη της Λεμεσού και τους περιφερείς δήμους, κάτι που θα επηρεάσει θετικά και τις αξίες των ακινήτων σε αυτές τις περιοχές.

Επίσης, αύξηση των οικοδομικών υλικών, καθώς και εργατικών, θα επηρεάσει τις τιμές ακινήτων προς τα πάνω.

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2022; Ποιοι είναι οι στόχοι σας; 

Ο Όμιλός μας προγραμματίζει διάφορα σχέδια και έργα για το 2022. Μετά την επιτυχία των σχεδίων μας ΖΗΤΑ Κατοικία, που αφορά την πώληση προσιτής κατοικίας και ΖΗΤΑ επένδυση, που προσφέρει ακίνητα προς πώληση με σταθερό εισόδημα, ο Όμιλος μας πρόκειται να παρουσιάσει δύο νέα σχέδια.

Συγκεκριμένα, το ένα θα προσφέρει υπερπολυτελείς κατοικίες και διαμερίσματα, με μοναδικές και υπερσύγχρονες προδιαγραφές και το άλλο ένα σχέδιο που θα προσφέρει τις κατοικίες και διαμερίσματα του μέλλοντος, δηλαδή κτίρια που θα βοηθήσουν τους αγοραστές να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, να εξοικονομήσουν ενέργεια, αλλά και να βελτιώσουν την καθημερινή τους ζωή.

Για όλα αυτά θα μπορέσουμε να πούμε λεπτομέρειες πολύ σύντομα.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023