H Deutsche Bank κόβει τα μισά μπόνους από πρώην στελέχη της

Δέκα πρώην και ένα νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bank AG πρόκειται να χάσουν περίπου τα μισά από τα μπόνους, τα οποία τους έχουν κοπεί και τις μισές από τις πληρωμές που πρόκειται να λάβουν, δήλωσαν δύο άτομα με γνώση του θέματος.
 
Το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας είναι κοντά στο να καταλήξει σε συμφωνία και μια επίσημη ανακοίνωση θα μπορούσε να εκδοθεί ήδη από σήμερα, διαβεβαίωσαν αρκετοί άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν, αφού μιλούν περί ιδιωτικών διαπραγματεύσεων.
 
Η τράπεζα προσπαθεί να πείσει τα πρώην στελέχη της, να τη βοηθήσουν να πληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα που η Deutsche Bank AG οφείλει να καταβάλει λόγω παρελθόντων παραπτωμάτων. Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου Πολ Αχλάϊτνερ δήλωσε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της τράπεζας τον Μάιο ότι πλησίαζε σε συμφωνία με τους 11 άνδρες.
 
Απαντώντας σε ερώτηση που υποβλήθηκε από μέτοχο στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, ο Αχλάϊτνερ δήλωσε ότι η τράπεζα παρακρατεί σήμερα επιδόματα ύψους 7,27 εκατομμυρίων ευρώ και 161.029 ευρώ προσόδων από μετοχές, από τον πρώην CEO Ανσού Τζέην καθώς και από πληρωμές σε μετρητά 4,64 εκατομμύρια ευρώ 124.160 ευρώ προσόδων από μετοχές από τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιόζεφ Άκερμαν. Δεν ονόμασε κανένα άλλο πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ούτε διευκρίνισε πόσα συνολικά μπόνους έχουν κοπεί.
 
Η τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.
 
Σε αντάλλαγμα για την επιστροφή των μπόνους αξίας εκατομμυρίων ευρώ, τα πρώην στελέχη θα λάβουν διαβεβαιώσεις από την τράπεζα ότι δεν θα συνδεθεί το όνομά τους με τις διάφορες νομικές υποθέσεις με τις οποίες τράπεζα ασχολήθηκε κι εξακολουθεί να ασχολείται. Η τράπεζα θα παραιτηθεί επίσης από το δικαίωμα υποβολής αιτήσεων αποζημίωσης έναντι αυτών των πρώην στελεχών της, σύμφωνα με τρία άτομα που έχουν γνώση του θέματος.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού