‘Χαμηλές πτήσεις’ για τα έσοδα της Deutsche Bank

H Deutsche Bank προέβλεψε χαμηλότερα έσοδα για το σύνολο του 2017 και μία περιορισμένη μόνο βελτίωση των κερδών της, καθώς κατέγραψε σημαντική μείωση των εσόδων από συναλλαγές σε ομόλογα και μετοχές. Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας εκτινάχθηκαν, πάντως, στο δεύτερο τρίμηνο στα 466 εκατ. ευρώ από μόλις 20 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, εξέλιξη στην οποία συνέβαλε η μείωση των δαπανών της. 

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Deutsche θα έφθαναν στα 273 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, τα συνολικά έσοδα της υποχώρησαν κατά 10% στα 6,6 δισ. ευρώ και η τράπεζα δήλωσε ότι αναμένει χαμηλότερα έσοδα φέτος από τις δραστηριότητές της σε σχέση με πέρυσι, ενώ η προηγούμενη πρόβλεψή της ήταν ότι τα έσοδα θα παρέμεναν σε γενικές γραμμές στα περυσινά επίπεδα.

«Αυτό αντανακλά την προσδοκία μας ότι οι διακυμάνσεις της αγοράς και η σχετική δραστηριότητα των πελατών μας θα παραμείνουν περιορισμένες, ενώ οι μακροοικονομικές προοπτικές παραμένουν γενικά θετικές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Deutsche, αναφερόμενη στις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους. Οι προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες, προσθέτει, είναι πιθανόν να αυξηθούν στο δεύτερο εξάμηνο μετά από το ασυνήθιστα χαμηλό επίπεδό τους στο πρώτο εξάμηνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τζον Κράιαν δήλωσε ότι η κερδοφορία του ομίλου στο δεύτερο τρίμηνο ήταν χαμηλότερη σε σχέση με τους πιο μακροπρόθεσμους στόχους της. «Τα έσοδα δεν είναι τόσο ισχυρά σε παγκόσμιο επίπεδο όσο θα θέλαμε, σε μεγάλο βαθμό λόγω της περιορισμένης δραστηριότητας των πελατών σε πολλές κεφαλαιαγορές», σημείωσε δήλωσή του. Τα έσοδα από τις συναλλαγές ομολόγων, που αποτελούν τη «χρυσή αγελάδα» της Deutsche, μειώθηκαν 12%, καθώς οι μικρότερες διακυμάνσεις της αγοράς οδήγησαν σε χαμηλότερες συναλλαγές των πελατών σε πράξεις επιτοκίων και συναλλαγματικών ισοτιμιών, ενώ τα έσοδα από τις συναλλαγές μετοχών υποχώρησαν 28%. Πτώση στα έσοδα από συναλλαγές σε ομόλογα σημείωσαν και η Goldman Sachs (40%), όπως και οι Morgan Stanley, Citigroup, Bank of America και JPMorgan (από 4 έως 19%).

Οι προβλέψεις για πιθανά μελλοντικά δικαστικά έξοδα μειώθηκαν στα 2,5 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς η τράπεζα διευθέτησε υποθέσεις, όπως αυτή της πώλησης τοξικών ομολόγων και πλαστών συναλλαγών σε ρωσικά στοιχεία ενεργητικού, με αποτέλεσμα η μόνη μεγάλη δικαστική εκκρεμότητα που έχει μείνει να είναι αυτή που αφορά την παραβίαση των κυρώσεων.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις
Όλι Ρεν: Οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν τη μείωση των επιτοκίων