Παραιτήθηκε ο CEO της Telecom Italia

Ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Italia, Flavio Cattaneo, υπέβαλε την παραίτησή του καθώς κλιμακώνεται η ένταση με την μέτοχο Vivendi.

Ο κ. Cattaneo είναι ο δεύτερος CEO που φεύγει από την εταιρεία μέσα σε περίπου ένα χρόνο, καθώς η Vivendi, με επικεφαλής τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Vincent Bollore, προσπαθεί να ασκήσει έλεγχο στην ιταλική τηλεπικοινωνιακή.

Η Vivendi κατέχει ποσοστό σχεδόν 25% στην Telecom Italia –λίγο χαμηλότερο από αυτό που απαιτείται προκειμένου κάποιος επενδυτής να υποβάλει πρόταση εξαγοράς.

Ο κ. Cattaneo ανέλαβε την θέση του CEO τον Μάρτιο του 2016, παίρνοντας τη θέση του Marco Patuano, ο οποίος παραιτήθηκε κατόπιν διαφωνίας με την Vivendi σε θέματα στρατηγικής.

Η Telecom Italia ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως η παραίτηση του κ. Cattaneo, που θα έχει ισχύ από τις 28 Ιουλίου, σχετίζεται με την επίτευξη των οικονομικών στόχων της εταιρείας και την ανάγκη για έναν manager με διαφορετικές δεξιότητες. Ωστόσο, άτομα που γνωρίζουν το θέμα, είπαν πως η παραίτηση έρχεται μετά από διαφωνίες με τη διοίκηση της Vivendi.

Ο Amos Genish, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών της Vivendi για επέκταση της διανομής του περιεχομένου της σε διάφορες πλατφόρμες, αναμένεται να αναλάβει τα περισσότερα καθήκοντα του κ. Cattaneo, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το MarketWatch. Μεγαλύτερες εκτελεστικές ευθύνες αναμένεται να αναλάβει και ο Arnaud de Puyfontaine, CEO της Vivendi και πρόεδρος της Telecom Italia, καθώς και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ιταλικής εταιρείας Giuseppe Recchi.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr
 

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού