Μηνιαία αύξηση 31,1% σημείωσε η ηλεκτρική παραγωγή στη Βουλγαρία

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τον Νοέμβριο 2022 στη Βουλγαρία αυξήθηκε κατά 31,1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2022, ενώ η παραγωγή από στερεά καύσιμα αυξήθηκε κατά 9,3%, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Στατιστικού Ιδρύματος της χώρας τη Δευτέρα. Η παραγωγή αμόλυβδης βενζίνης μειώθηκε κατά 13% και του ντίζελ κατά 6,4%. Το υγροποιημένο αέριο πετρελαίου και το φυσικό αέριο παρέμειναν σταθερά.

Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, όταν διεξάγονταν προγραμματισμένες επιδιορθώσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής, τον Νοέμβριο 2022 η παραγωγή μείγματος προπανίου-βουτανίου, αμόλυβδης βενζίνης και ντίζελ αυξήθηκε σημαντικά. Η παραγωγή φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 50%, η παραγωγή ηλεκτρισμού κατά 5% και τα στερεά καύσιμα κατά 4,2%.

Ακόμα, τον Νοέμβριο 2022, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2022 η προμήθεια φυσικού αερίου εκτιμάται ότι ήταν αυξημένη κατά 56,3%, της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 12,1%, των στερεών καυσίμων κατά 10,6%. Η προμήθεια μείγματος προπανίου-βουτανίου εκτιμάται ότι ήταν μειωμένη κατά 10,9%, της αμόλυβδης βενζίνης κατά 9,5% και του ντίζελ κατά 6%.

Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2021, τον Νοέμβριο 2022 οι παραδόσεις ντίζελ ήταν αυξημένες κατά 28,1% και του μείγματος προπανίου-βουτανίου κατά 2,5%. Η προμήθεια φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 21,6% και της αμόλυβδης βενζίνης κατά 19,1%, των στερεών καυσίμων κατά 6,3% και της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 3,7%.

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ