Η Virgin Atlantic φεύγει οριστικά από το Χονγκ Κονγκ

Η Virgin Atlantic Airways φεύγει οριστικά από το Χονγκ Κονγκ, ακυρώνοντας πτήσεις και κλείνοντας τα γραφεία της, τερματίζοντας μια 30ετή ιστορία στην πόλη, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη ότι διάφοροι παράγοντες συνέβαλαν στην απόφασή της, μεταξύ των οποίων, με βάση το ότι ο ρωσικός εναέριος χώρος παραμένει κλειστός, ότι ο χρόνος πτήσης Χίθροου-Χονγκ Κονγκ-Χίθροου θα είναι τουλάχιστον μία ώρα μεγαλύτερος και ότι το 2019, η Virgin Australia τερμάτισε τις υπηρεσίες Χονγκ Κονγκ-Μελβούρνη και Χονγκ Κονγκ-Σίδνεϊ, μειώνοντας τον αριθμό των πελατών με ανταπόκριση από και προς την Αυστραλία.

Η Virgin Atlantic δεν έχει πραγματοποιήσει καμία επιβατική πτήση προς το Χονγκ Κονγκ από τον Δεκέμβριο, αφού η πόλη απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία που αποσύρεται στην πραγματικότητα από τότε που η American Airlines Group έφυγε από την περιοχή στα τέλη του περασμένου έτους.

Περίπου 46 θέσεις εργασίας της Virgin Atlantic θα επηρεαστούν, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα μείγμα προσωπικού γραφείου και πληρώματος καμπίνας.

"Λυπούμαστε πολύ για την απογοήτευση που προκλήθηκε στους πιστούς πελάτες μας και σε όσους έκαναν κράτηση για ταξίδι από τον Μάρτιο του 2023 θα τους προσφερθεί επιστροφή χρημάτων, κουπόνι ή η δυνατότητα να κάνουν νέα κράτηση σε εναλλακτικό δρομολόγιο της Virgin Atlantic", αναφέρει η Virgin στην ανακοίνωσή της.

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές