Η Cathie Wood αγοράζει Tesla την ώρα που η μετοχή υποχωρεί

​​​​​​​Η Cathie Wood αγόρασε μετοχές της Tesla τη στιγμή που εκείνες σημείωναν τη μεγαλύτερη πτώση τους εδώ και τέσσερις μήνες, μετά τα κατώτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις παραδόσεις οχημάτων από την εταιρεία στο γ' τρίμηνο.

Τα funds που στηρίζονται από την Ark Investment Management της Wood αγόρασαν 132.213 μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων του Elon Musk τη Δευτέρα, στην πρώτη τέτοια αγορά από τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέγει το πρακτορείο Bloomberg. 

Η μετοχή της Tesla σημείωσε πτώση 8,6% τη Δευτέρα, τη μεγαλύτερη ημερήσια από τις 3 Ιουνίου, καθώς ζητήματα αποστολών φορτίων και ελλείψεων ημιαγωγών (τσιπ) επιβάρυναν τις παραδόσεις στο τρίμηνο. Η μετοχή είχε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500, ο οποίος είχε την καλύτερη ημέρα του από τις 27 Ιουλίου. Η μετοχή ενισχυόταν 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές την Τρίτη, ευρισκόμενη ωστόσο σε υποχώρηση 31% από τις αρχές του έτους.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Wood αγοράζει Tesla μέσα στο 2022, μετά από έναν χρόνο μείωσης του ποσοστού της στην εταιρεία. Η πρώτη φορά ήταν τον Ιούνιο, λίγες ημέρες αφότου η Tesla είχε χάσει τον ρόλο του "πετραδιού του στέμματος" στο βασικό fund της μεγαλοεπενδύτριας, μια θέση την οποία κατείχε για περίπου 4,5 χρόνια.

Η αγορά ενισχύει την πεποίθηση ότι η Cathie Wood έχει εισέλθει εκ νέου σε λογική "αγοράς της βουτιάς".

Η Ark ήταν καθαρός πωλητής μετοχών της Tesla για τουλάχιστον 5 συναπτά τρίμηνα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, πάλι σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Οι αγορές της Δευτέρας έγιναν κυρίως από το fund - ναυαρχίδα Ark Innovation ETF, καθώς και από το Ark Next Generation Internet ETF.

Το βασικό ETF της Ark έχει "βυθιστεί" κατά 60% από τις αρχές του 2022, καθώς ιστορικού μεγέθους νομισματική σύσφιγξη από πλευράς Federal Reserve και οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση έχουν πλήξει τις μετοχές.

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ