ΗΠΑ: Δεκάδες μέλη ξένων κοινοβουλίων υπέρ των κυρώσεων στο Πεκίνο

Η Χσιάο Μπι-κιμ, εκ των πραγμάτων πρεσβευτής της Ταϊβάν στην Ουάσινγκτον, φιλοξένησε χθες δεκάδες μέλη κοινοβουλίων από διάφορες χώρες του κόσμου, που υποστηρίζουν την επιβολή κυρώσεων κατά της Κίνας, απέναντι στην επιθετικότητα του Πεκίνου κατά της νήσου.

Επρόκειτο για μία εκδήλωση υποστήριξης προς την Ταϊπέι, έπειτα από τη στρατιωτική πίεση που δέχεται από το Πεκίνο.

Η συγκέντρωση αυτή δεν ανακοινώθηκε, ενώ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περίπου 60 κοινοβουλευτικών από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, στη διπλωματική έπαυλη της Ταϊβάν στην Ουάσινγκτον (Twin Oaks). Είναι η τελευταία κίνηση της Ταϊβάν, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ταϊπέι να παροτρύνει δημοκρατικές χώρες του κόσμου να ορθώσουν το ανάστημά τους κατά της Κίνας, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ενίσχυσε τις ανησυχίες ότι το Πεκίνο είναι ενδεχόμενο να επιχειρήσει κατάληψη του νησιού με την άσκηση πολεμικής βίας.

Στην ομάδα των κοινοβουλευτικών συμμετέχουν μέλη της διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Συμμαχίας για την Κίνα (IPAC) που βρίσκονται στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα. Αναμένεται να υπογράψουν μία δέσμευση παρότρυνσης των Κυβερνήσεών τους να υιοθετήσουν "μεγαλύτερη αποτροπή κατά στρατιωτικών ή άλλων κινήσεων άσκησης πίεσης" από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας κατά της Ταϊβάν, σύμφωνα με ένα προσχέδιο διακήρυξης που διάβασε το Reuters.

"Θα πραγματοποιήσουμε εκστρατεία για να διασφαλίσουμε ότι οι Κυβερνήσεις μας στέλνουν μήνυμα στην Κίνα ότι η επιθετικότητα της κατά της Ταϊβάν θα έχει σοβαρό κόστος για το Πεκίνο. Οικονομικά και πολιτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και της επιβολής ουσιαστικών κυρώσεων θα πρέπει να εξεταστούν για την αποτροπή στρατιωτικής κλιμάκωσης, αλλά και για τη διασφάλιση ανεμπόδιστων εμπορικών και άλλων ανταλλαγών με την Ταϊβάν," αναφέρεται στο προσχέδιο.

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ