Η BlackRock μπαίνει στην αγορά κρυπτονομισμάτων μέσω Coinbase

Την είσοδο του την αγορά κρυπτονομισμάτων ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων παγκοσμίως, η BlackRock, η οποία θα συνεργαστεί με το ανταλλακτήριο Coinbase προκειμένου να προσφέρει πρόσβαση σε Bitcoin σε θεσμικούς επενδυτές.

Ειδικότερα, οι κορυφαίοι πελάτες της BlackRock θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα διαχείρισης επενδύσεων της, το Aladdin, για να παρακολουθούν την έκθεσή τους σε Bitcoin μαζί με άλλα assets του χαρτοφυλακίου τους, όπως μετοχές και ομόλογα, και να πραγματοποιούν συναλλαγές στο Coinbase.

Το επίκεντρο της συνεργασίας με την Coinbase, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, «αρχικά θα είναι στο Bitcoin», δήλωσε η BlackRock.

«Οι θεσμικοί μας πελάτες μας ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και εστιάζουν στο πώς να διαχειριστούν αποτελεσματικά τον κύκλο ζωής αυτών των assets», δήλωσε ο Joseph Chalom, επικεφαλής στρατηγικών συνεργασιών της BlackRock.

Οι θεσμικοί επενδυτές αντιπροσώπευαν περίπου τα τρία τέταρτα του συνολικού όγκου συναλλαγών ύψους 309 δισ. δολαρίων στο Coinbase το πρώτο τρίμηνο, όπως είχε αναφέρει το ανταλλακτήριο τον Μάιο. Στους πελάτες της Coinbase περιλαμβάνονται hedge funds, εταιρικά ταμεία και διαχειριστές assets.

«Η συνεργασία με την BlackRock και το Aladdin συνιστά ένα συναρπαστικό ορόσημο για την εταιρεία μας», ανέφεραν οι Brett Tejpaul, επικεφαλής της Coinbase Institutional και Greg Tusar, αντιπρόεδρος θεσμικών προϊόντων.

«Είμαστε προσηλωμένοι στο να προωθήσουμε τη βιομηχανία και να δημιουργήσουμε νέα σημεία πρόσβασης καθώς η θεσμική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων επιταχύνεται ραγδαία», προσθέτουν.

Η μετοχή του Coinbase πραγματοποιεί θηριώδες ράλι άνω του 15% στον απόηχο της ανακοίνωσης της συμφωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της συνεργασίας έρχεται την ώρα που το Coinbase βρίσκεται αντιμέτωπο με έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για το αν επέτρεψε σε Αμερικανούς να εμπορεύονται ψηφιακά assets που θα έπρεπε να είχαν καταχωρηθεί ως τίτλοι.

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ