Verizon: Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του έτους

Η Verizon Communications περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα ετήσια κέρδη καθώς η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών πρόσθεσε λιγότερους από ό,τι αναμενόταν μηνιαίους συνδρομητές στο β΄ τρίμηνο, σε μια ένδειξη ότι ο υψηλός πληθωρισμός έχει αρχίσει να επηρεάζει τις δραστηριότητές της.

Η μετοχή υποχωρεί 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές μετά το χθεσινό κλείσιμο με πτώση 3%, ύστερα από την προειδοποίηση της ανταγωνιστικής AT&T ότι ορισμένοι από τους πελάτες της καθυστερούσαν τις πληρωμές λογαριασμών.

Οι εταιρείες του κλάδου έχουν αυξήσει τις τιμές για τα σχέδιά τους να αμβλύνουν τον αντίκτυπο του υψηλότερου κόστους εισροών.

Λειτουργώντας σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, οι Verizon, AT&T, T-Mobile, αγωνίζονται για να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερους πελάτες, με καινοτόμα σχέδια και πακέτα.

Η αύξηση του κόστους ήταν ανησυχία για τη Verizon, η οποία είχε προειδοποιήσει στο α΄ τρίμηνο ότι το κόστος θα αυξηθεί περισσότερο από τις εκτιμήσεις της εταιρείας.

Η εταιρεία πρόσθεσε μόνο 12.000 νέους συνδρομητές με συμβόλαιο μηνιαίο, στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου σε σχέση με τις εκτιμήσεις για 150.800. Στο α΄ τρίμηνο η Verizon είχε χάσει περίπου 36.000 συνδρομητές.

Η Verizon τώρα αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του 2022 θα διαμορφωθούν στα 5,10-5,25 δολάρια ανά μετοχή, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 5,40-5,55 δολάρια.

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη