Νέα υψηλά επίπεδα τον Ιούνιο στις τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ

Νέα υψηλά επίπεδα κατέγραψαν τον Ιούνιο οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ, εν μέσω μειωμένης προσφοράς, ενώ οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών μειώθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα εν μέσω της συνεχιζόμενης αύξησης των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,4%, σε σύγκριση με τον Μάιο, φθάνοντας σε 5,12 εκατομμύρια μονάδες, πολύ χαμηλότερο από αυτό που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) των ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 14,2%, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021, ενώ η μέση τιμή είναι αυξημένη κατά 13,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Αυτός ήταν ο πιο αδύναμος ρυθμός πωλήσεων από τον Ιανουάριο του 2019, εξαιρουμένης της περιόδου της πανδημίας το 2020, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής οικονομολόγος της NAR Λόρενς Γιουν.

Αφού ξεπέρασε τα 400.000 δολάρια για πρώτη φορά, η μέση εθνική τιμή κατοικίας συνέχισε να αυξάνεται, φτάνοντας τα 416.000 δολάρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ένας συνδυασμός υψηλότερων τιμών και υψηλότερων επιτοκίων στεγαστικών δανείων έχει σαφώς μετατοπίσει τη δυναμική στην αγορά κατοικίας", δήλωσε ο Yun. «Ακόμα και οι άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν απλώς τιμωρούνται, δεδομένων αυτών των προκλήσεων προσιτής τιμής».

Άλλα στοιχεία από τον Σύνδεσμο Τραπεζών για τις Υποθήκες που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια μειώθηκε κατά 6,3% την περασμένη εβδομάδα, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Δειτε Επισης

Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις