Σταθερές την Τρίτη οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς Ευρώπη

Σταθερές παρέμειναν την Τρίτη οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 και οι παραδόσεις μέσω της Ουκρανίας παρέμειναν σταθερές την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία της διαχειρίστριας εταιρείας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι φυσικές ροές προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1, μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, ανήλθαν σε 29.451.913 κιλοβατώρες ανά ώρα (kWh/h) το πρωί της Τρίτης,  ποσότητα που είναι σύμφωνα με επίπεδα άνω των 29.000.000 kWh/h που παρατηρήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες της διαχειρίστριας εταιρείας.

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μειωθεί σε μόλις 40% η προμήθεια μέσω του αγωγού Nord Stream 1, λόγω της καθυστέρησης επιστροφής του τεχνικού εξοπλισμού, ο οποίος επισκευάζεται από την γερμανική Siemens Energy στον Καναδά.

Ευρωπαίοι ηγέτες όπως ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς διερωτήθηκαν κατά πόσον η μείωση της ροής οφείλεται σε πολιτικά κίνητρα και όχι τεχνικά ζητήματα.

Το αίτημα της ιταλικής ENI την Τρίτη προς την Gazprom για παροχή φυσικού αερίου ικανοποιήθηκε μόνο εν μέρει.

Ο αγωγός Nord Stream 1 υποβάλλεται σε τακτική ετήσια συντήρηση, συνήθως από τις 11 Ιουλίου μέχρι τις 21 Ιουλίου, όταν δεν υπάρχουν μεγάλες ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού.

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι η παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, ειδικότερα μέσω του σημείου εισόδου Sudzha, ήταν 41,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την Τρίτη, ελαφρώς μειωμένη από 41,7 mcm τη Δευτέρα.

Εξάλλου, οι ροές φυσικού αερίου προς τη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany διαμορφώθηκαν την Τρίτη στα 36,8 mcm ημερησίως, παραμένοντας αμετάβλητα από τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού διαχειριστή συστήματος μεταφοράς.

Επίσης, οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία αυξήθηκαν ελαφρώς, σύμφωνα με στοιχεία από τον φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού Gascade.

Τέλος, οι ροές εξόδου από το σημείο Mallnow στα γερμανικά σύνορα με την Πολωνία ήταν 1.884.534 kWh/h το πρωί της Τρίτης, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τα επίπεδα περίπου 1.600.000 kWh/h της προηγούμενης ημέρας, σύμφωνα με στοιχεία.

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ