Το νέο όνομα των πρώην εστιατορίων McDonald's στη Ρωσία

Τα πρώην εστιατόρια McDonald's στη Ρωσία μετονομάστηκαν σε "Vkusno i tochka" ("Νόστιμα. Τελεία"), δήλωσε ο νέος ιδιοκτήτης, ενόψει της επαναλειτουργίας τους.

«Το νέο όνομα είναι Vkusno i tochka», είπε ο Oleg Paroyev, γενικός διευθυντής του νέου ομίλου, σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα. Ένα νέο λογότυπο θα αντικαταστήσει τις Χρυσές Αψίδες, στο εστιατόριο στην πλατεία Πούσκιν της Μόσχας, όπου το πρώτο McDonald's άνοιξε τις πόρτες του το 1990 με μεγάλες ουρές κόσμου και εκδηλώσεις.

Ο αμερικανικός γίγαντας του φαστ φουντ των McDonald's ανακοίνωσε στις 16 Μαΐου ότι θα αποχωρήσει από τη Ρωσία, μετά την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

Τρεις ημέρες αργότερα, ο Ρώσος επιχειρηματίας Alexander Govor, ο οποίος ήταν κάτοχος άδειας της αλυσίδας, αγόρασε το εστιατόριο. Ο επιχειρηματίaς είπε ότι όχι μόνο σκοπεύει να ανοίξει και τα 850 εστιατόρια σε όλη τη χώρα αλλά θα αναπτύξει και νέα.

Σύμφωνα με τους όρους πώλησης, ο Govor συμφώνησε να διατηρήσει τους υπαλλήλους για τουλάχιστον δύο χρόνια και να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, τους ιδιοκτήτες και τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Το τίμημα της συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκε, αλλά ανακοινώνοντας την αποχώρησή της, η McDonald's είπε ότι σχεδίαζε να λάβει εφάπαξ χρέωση 1,2 έως 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διαγραφή της επένδυσης.

Η McDonald's είχε απασχολήσει 62.000 εργαζόμενους στη Ρωσία.

Ο Govor, κάτοχος άδειας από το 2015, έχει λειτουργήσει 25 εστιατόρια στη Σιβηρία. Είναι συνιδρυτής της Neftekhimservice, μιας εταιρείας διύλισης, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου μιας εταιρείας που κατέχει το ξενοδοχείο Park Inn και ιδιωτικές κλινικές στη Σιβηρία.

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους
Bitcoin: Η νέα εποχή μετά το halving-Τι εκτιμούν οι αναλυτές