Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα μεγέθη της Dell για ένατο συναπτό τρίμηνο

Τις προσδοκίες των αναλυτών - για ένατο συναπτό τρίμηνο - ξεπέρασαν τα έσοδα της Dell Technologies, καθώς η εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών  (PC) είδε ισχυρή ζήτηση για τους σταθερούς και φορητούς υπολογιστές της, σε μια στιγμή κατά την οποία οι εταιρείες, μετά την πανδημία, πειραματίζονται με υβριδικά εργασιακά μοντέλα.

Η εταιρεία κατέγραψε άνοδο 62% και στα κέρδη τριμήνου της σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, με την εργασία από απόσταση και τη διάθεση των καταναλωτών για αναβάθμιση εξοπλισμού να ευνοούν την εταιρεία.

Τα αποτελέσματα έρχονται σε μία στιγμή που οι εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας παλεύουν με μια παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών (τσιπς) και με διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, τις οποίες επιτείνουν ο πόλεμος του Βλάντιμιρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας και τα νέα πανδημικά lockdowns στην Κίνα.

Τα έσοδα της Dell στο τμήμα που περιλαμβάνει PC, φορητούς υπολογιστές και tablets αυξήθηκαν κατά 17% στο τρίμηνο, ενώ εκείνα στο τμήμα που αφορά την αποθήκευση δεδομένων και το αντίστοιχο λογισμικό κινήθηκαν στο +16%.

Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 26,12 δισ. δολ. στο α' τρίμηνο του έτους, έναντι μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 25,04 δισ. (σε έρευνα της Refinitiv).

Τα καθαρά κέρδη έφτασαν το 1,07 δισ. δολ. ή 1,37 δολ. ανά μετοχή, από 659 εκατ. δολ. ή 84 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρσι. 

Τα προσαρμοσμένα κέρδη έφθασαν το 1,84 δολ. ανά μετοχή.

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους