Η Nvidia προβλέπει χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα β' τριμήνου

Η εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia προέβλεψε χαμηλότερα των εκτιμήσεων  έσοδα β' τριμήνου την Τετάρτη, καθώς η εταιρεία αναμένει προβλήματα από τις διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού και επιβράδυνση της ζήτησης για τσιπ γραφικών που χρησιμοποιούνται σε συσκευές παιχνιδιών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε έως και 10% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Wall Street, έχοντας υποχωρήσει περίπου 40% φέτος, εν μέσω ενός sell-off στις μετοχές ανάπτυξης λόγω των ανησυχιών για επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων.

Η πρόβλεψη περιλαμβάνει μια εκτιμώμενη μείωση περίπου 500 εκατ. δολαρίων που αφορούσε τη Ρωσία και lockdowns λόγω κορονοϊού στην Κίνα, ανέφερε η εταιρεία.

Οι ασθενέστερες τιμές των τσιπ γραφικών και οι χαμηλότερες δαπάνες σε μη απαραίτητα αγαθά εν μέσω υψηλού πληθωρισμού είναι πιθανό να ασκήσουν πίεση στην επιχείρηση παιχνιδιών της Nvidia, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μια πτώση στην αγορά κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε επίσης να πλήξει τη ζήτηση για τις κάρτες γραφικών. Η Nvidia ανέφερε ότι έχει περιορισμένη εκτίμηση για το πόσο αυτό επηρεάζει τη ζήτηση.

Ωστόσο, η ζήτηση από τους πελάτες των data center παραμένει ισχυρή, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται προς το cloud και ενσωματώνουν την τεχνητή νοημοσύνη στις δραστηριότητές τους.

Η εταιρεία προέβλεψε έσοδα β' τριμήνου ύψους 8,10 δισ. δολαρίων, συν - πλην 2%. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 8,45 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Τα έσοδα για το α' τρίμηνο που έληξε την 1η Μαΐου αυξήθηκαν κατά 46% στα 8,29 δισ. δολάρια.

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις
Όλι Ρεν: Οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν τη μείωση των επιτοκίων