Γέλεν: Δημοσιεύεται έκθεση για αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας

Η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Δευτέρα ότι θα δημοσιευθεί νέα έκθεση αυτή την εβδομάδα σχετικά με τα βήματα που θα πρέπει να λάβουν τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη επισιτιστική ανασφάλεια που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η έκθεση αναμένεται να δημοσιευτεί κατά την σύνοδο των G7 στη Βόνη.

Η Γέλεν επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της World Central Kitchen μιας οργάνωσης που προσφέρει τροφή σε Ουκρανούς πρόσφυγες στη Βαρσοβία και δήλωσε πως η αυξανόμενη επισιτιστική κρίση προκαλείται από τον τερματισμό των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

«Σαφώς ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας έχει επιδεινώσει σε ολόκληρο τον κόσμο το πρόβλημα της επισιτιστικής ανασφάλειας», είπε η Γέλεν για να τονίσει πως ο πόλεμος έχει αντίκτυπο πέρα ​​από την Ουκρανία και είναι κάτι για το οποίο η ίδια ανησυχεί πολύ.

Η έκθεση αναμένεται να τονίσει ότι ιδρύματα όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης «ενισχύονται για να παράσχουν αυξημένη υποστήριξη» για να βοηθήσουν τις χώρες να αυξήσουν την παραγωγή τροφίμων, να ενισχύσουν τις προμήθειες και να αντιμετωπίσουν τις ολοένα και υψηλότερες τιμές.

Η ΥΠΟΙΚ των ΥΠΑ κάλεσε τους επικεφαλής των ιδρυμάτων κατά τη διάρκεια της εαρινής συνάντησης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας να καταλήξουν σε απτά σχέδια για την ενίσχυση της στήριξης.

Ζήτησε επίσης την ψήφιση από τη Γερουσία των ΗΠΑ ενός νομοσχεδίου συμπληρωματικών δαπανών 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει χρηματοδότηση για την Ουκρανία και 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας.

Η υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ουκρανία έχει πλέον ξεπεράσει τα 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 3 δισεκατομμύρια που υποσχέθηκαν σε τραπεζική χρηματοδότηση και κεφάλαια από χώρες δωρητές, δήλωσε η Γκαλίνα Βινσελέτ, διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ΕΕ και τις περιοχές της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ
Τράπεζα της Αγγλίας: Σταθερό στο 5,25% το βασικό επιτόκιο