Tesla: Πρόβλεψη για αύξηση 50% των παραδόσεων οχημάτων το 2022

H Tesla Inc προέβλεψε χθες ότι οι παραδόσεις οχημάτων θα αυξηθούν με άνεση σε ετήσιο ποσοστό μεγαλύτερο του 50% το 2022, παρά τα ζητήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν με την αλυσίδα εφοδιασμού, τα οποία η Tesla αναμένει ότι μόνο θα μετριαστούν την επόμενη χρονιά.

Η αισιόδοξη προοπτική από τον επικεφαλής της Tesla Ίλον Μασκ ακολούθησε τη δημοσιοποίηση εσόδων ρεκόρ για το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall Street.

Ωστόσο, η προσεκτική διατύπωση για τις δυσκολίες που υπάρχουν με την αλυσίδα εφοδιασμού έδειξε ότι ακόμη και η Tesla δεν μπορεί να αποφύγει τις ελλείψεις που δυσκόλεψαν αρκετές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες την προηγούμενη χρονιά.

Η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε κατά 0,8% μετά από συνεδρίαση ωρών.

Η Tesla, που παρήγαγε λίγα αυτοκίνητα στις εργοστασιακές μονάδες της στο Βερολίνο και στο Τέξας την προηγούμενη χρονιά, ανακοίνωσε ότι η αύξηση της παραγωγής της για τις μονάδες αυτές θα εξαρτηθεί τόσο από την πορεία των προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού, όσο και από την επιτυχή εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

Ο Μασκ δήλωσε ότι η Tesla δεν θα παρουσιάσει νέα μοντέλα αυτή τη χρονιά αλλά θα προωθήσει τα μοντέλα του ψηφιακού ημιφορτηγού (Cybertruck) Semi και Roadster την επόμενη χρονιά.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 17,72 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 16,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων (IBES/Refinitiv).

Η Tesla τα πήγε καλύτερα από τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στη διαχείριση των ζητημάτων με την αλυσίδα εφοδιασμού, με τη χρήση μικροκυκλωμάτων που είχαν μικρότερη έλλειψη αλλά και την γρήγορη αλλαγή λογισμικού. Η εταιρία κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021 παρέδωσε στους πελάτες της αριθμό οχημάτων ρεκόρ παρά τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού.

«Αναμένουμε ακόμη ότι τα μικροκυκλώματα θα έχουν μερική ή σημαντική έλλειψη αυτή τη χρονιά» δήλωσε ο Μασκ στη διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης, λέγοντας ότι οι ελλείψεις μικροκυκλωμάτων θα μετριαστούν την επόμενη χρονιά.

Ο ίδιος είπε ότι η αύξηση του όγκου της Tesla θα ξεπεράσει άνετα το 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, που σημαίνει ότι η εταιρία αναμένει ότι θα παραδώσει περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια οχήματα αυτή τη χρονιά.

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού