Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard έναντι 68,7 δισ. δολ.

Σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard Inc, έναντι του ποσού των 68,7 δισ. δολ. προχώρησε η Microsoft. 

Το τίμημα, το οποίο θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο deal στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών. 

Η Microsoft προσφέρει 95 δολ. για κάθε μια μετοχή της Activision, ποσό που αντιστοιχεί σε premium 45% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών την Παρασκευή.

Η μετοχή της Activision αντέδρασε στην είδηση με άνοδο σχεδόν 38%, στα 65,39 δολ., πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευσή της, ενώ η μετοχή της Microsoft κατέγραψε πτώση 1,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές. 

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα παιχνίδια "Warcraft," "Diablo," "Overwatch," "Call of Duty" και "Candy Crush," ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή τους ανακοίνωση. Την Activision θα συνεχίσει να "τρέχει" ο τωρινός CEO Bobby Kotick μαζί με την ομάδα του. 

Το deal επιταχύνει την ανάπτυξη της Microsoft στον κλάδο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και με την ολοκλήρωσή του θα την φέρει στην τρίτη θέση της αγοράς (από πλευράς εσόδων) πίσω από τις Tencent Holdings και Sony, όπως ανέφερε η εταιρεία. Σημειώνεται ότι η Microsoft διαθέτει επίσης την κονσόλα Xbox ενώ κατέχει και το "Minecraft.”

H Microsoft σκοπεύει να λανσάρει τα παιχνίδια της Activision Blizzard στο συνδρομητικό της πρόγραμμα Game Pass το οποίο στην παρούσα φάση έχει 25 εκατ. συνδρομητές, ενώ η εταιρεία ευελπιστεί ότι οι σχεδόν 400 εκατ. μηνιαίοι ενεργοί παίκτες της Activision Blizzard θα ενισχύσουν τη συνδρομητική της βάση. 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Take-Two Interactive Inc. ανακοίνωσε την εξαγορά της Zynga Inc. έναντι 12,7 δισ. δολ.

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη