Ο Mr LVMH ετοιμάζεται να εισάγει και δεύτερη SPAC

Άλλη μία εταιρεία SPAC ετοιμάζεται να εισάγει στο χρηματιστήριο ο Bernard Arnault μαζί με τον πρώην επικεφαλής της UniCredit, Jean Pierre Mustier, αντλώντας κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τους διαχειριστές του βιβλίου προσφορών, οι δύο επενδυτές ανακοίνωσαν σήμερα (7.12.2021) ότι θα εισάγουν στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ την «Pegasus Entrepreneurial Acquisition Company Europe», η οποία θα εστιάσει στον επιχειρηματικό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος οι Arnault και Mustier άντλησαν 0,5 δισ. ευρώ μέσω της SPAC «Pegasus Acquisition Company Europe B.V.», η οποία αναζητά εταιρείες για εξαγορά στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Σύμφωνα με το Reuters, για τη διαδικασία εισαγωγής της «Pegasus Entrepreneurial Acquisition Company Europe», ύψους 200 εκατ. ευρώ, ο Jean Pierre Mustier συνεργάζεται με τον Diego De Giorgi, πρώην τραπεζίτη της Bank of America, καθώς επίσης με τον επιχειρηματία και επενδυτή σε SPAC, Pierre Cuilleret.

Εκτός από τους παραπάνω, την Pegasus υποστηρίζουν επίσης θεσμικοί χορηγοί, όπως οι Tikehau Capital και Financière Agache.

Ο Pierre Cuilleret έχει δηλώσει ότι θα εστιάσει σε εταιρείες – στόχους που ελέγχονται από επιχειρηματίες ή οικογένειες. Διαχειριστές του βιβλίου προσφορών είναι οι Citi, Goldman Sachs και BNP Paribas.

Οι SPAC είναι εταιρείες που εισάγονται στο χρηματιστήριο από ομάδα επιχειρηματιών, που χρησιμοποιούν τα χρήματα που αντλούνται για να στοχεύσουν στην εξαγορά κάποιας ιδιωτικής εταιρείας, παρέχοντάς της έτσι τη δυνατότητα να εισαχθεί στο χρηματιστήριο χωρίς την κοπιαστική διαδικασία της δημόσια εισαγωγής.

Πηγή: NewMoney.gr

Δειτε Επισης

Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις