Πώς έγινε δισεκατομμυριούχος ο Έλον Μασκ;

Με την καθαρή του περιουσία να υπολογίζεται στα 313 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Έλον Μασκ κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, αφήνοντας πίσω του ηχηρά ονόματα, όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας επιμένει πως είναι αυτοδημιούργητος και πως ξεκίνησε να εργάζεται σκληρά για να χτίσει την κολοσσιαία περιουσία του από τα φοιτητικά του χρόνια.

Πώς κατάφερε λοιπόν να αποκτήσει δισεκατομμύρια;

8. Ίδρυσε την Zip2 το 1995

Το 1995, οι Μασκ, Κίμπαλ και Κούρι ίδρυσαν την εταιρεία λογισμικού Zip2 με κεφάλαια επενδυτών. Ο Μασκ υποστηρίζει ότι πριν η εταιρεία γίνει επιτυχημένη, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσει διαμέρισμα και κοιμόταν στον καναπέ ενός γραφείου. Η Compaq απέκτησε τη Zip2 για 307 εκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο του 1999, και ο Μασκ έλαβε 22 εκατομμύρια δολάρια για το 7% μερίδιό του.

7. Ίδρυσε την X.com το 1999

Το 1999, ο Μασκ ίδρυσε την X.com, μια εταιρεία διαδικτυακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, και πληρωμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ήταν μία από τις πρώτες ομοσπονδιακά ασφαλισμένες διαδικτυακές τράπεζες και απέκτησε πάνω από 200.000 πελάτες μέσα στους πρώτους μήνες δημιουργίας της. Το 2000 η X.com συγχωνεύθηκε με την ηλεκτρονική τράπεζα Confinity, η οποία είχε τη δική της υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων, το PayPal. Το 2001 η Confinity μετονομάστηκε σε PayPal και ο Μασκ έγινε μεγαλομέτοχος.

6. Επανεπένδυσε όλα τα έσοδα από την εξαγορά της Paypal

Ο Έλον Μασκ είναι ένα αδίστακτο επιχειρηματικό μυαλό και αυτό αποδεικνύεται από τις προσεκτικά μελετημένες κινήσεις του. Ο δισεκατομμυριούχος κατείχε το 11.7% των μετοχών της Paypal και όταν έγινε η εξαγορά από το eBay, ο Μασκ έλαβε 180 εκατομμύρια δολάρια.

Τα χρήματα αυτά επενδύθηκαν στην SpaceX, την Tesla και την SolarCity.

5. Ίδρυσε την SpaceX το 2002

Η εταιρεία που σχεδιάζει, κατασκευάζει και εκτοξεύει προηγμένους πυραύλους και διαστημόπλοια, ιδρύθηκε το 2002. Ο Μασκ έχει εκφράσει επανειλημμένα ότι σκοπός της SpaceX είναι να μειώσει το κόστος μεταφοράς στο διάστημα, και να διευκολύνει τη μεταφορά της ανθρωπότητας στον πλανήτη Άρη.

Ο Μασκ κατέχει το 54% των μετοχών της εταιρείας, της οποίας η αξία έχει εκτιναχθεί στα 74 δισεκατομμύρια δολάρια.

4. Επένδυσε στην Tesla το 2004

Η Tesla ιδρύθηκε το 2003, ως Tesla Motors, από τους Μάρτιν Έμπερχαρντ και Μαρκ Τάρπενινγκ, ενώ ο Μασκ ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές της εταιρείας.

Ο Μασκ αναρριχήθηκε στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Tesla, και κατέχει το 20.7%, δηλαδή 193.3 εκατομμύρια μετοχές, με αξία πάνω από 600 δολάρια η μετοχή.

3. Δημιούργησε την Tesla Energy το 2016

Το 2016 o Μασκ εξαγόρασε την εταιρεία ενέργειας SolarCity και την μετέτρεψε στην Tesla Energy. Παρά τις εσωτερικές διαμάχες και την αρνητική διασημότητα, η εταιρεία κατέγραψε έσοδα 1,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020.

2. Ίδρυσε τη Neuralink το 2016

Το 2016, ο Μασκ ίδρυσε τη Neuralink, μια νεοσύστατη εταιρεία νευροτεχνολογίας. Σκοπός της εταιρείας είναι να δημιουργήσει συσκευές που μπορούν να ενσωματωθούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο και να διευκολύνουν τη συγχώνευσή του με μηχανές.

1. Δημιούργησε την The Boring Company το 2016

Το 2016, ο Μασκ ίδρυσε την The Boring Company, εταιρεία παροχής υπηρεσιών υποδομής και κατασκευής σηράγγων. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Μασκ, η Boring Company ξεκίνησε ως μια «επιχείρηση χόμπι» ή αλλιώς «ως αστείο».

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές