Το Model 3 της Tesla πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο

Στην κορυφή των πωλήσεων οχημάτων στην Ευρώπη για τον μήνα Σεπτέμβριο βρέθηκε το Model 3 της Tesla, επιτυγχάνοντας ένα σημαντικό ορόσημο δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πρωτοστατεί στις μηνιαίες πωλήσεις οχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Δευτέρα η ερευνητική εταιρεία JATO Dynamics.

Πιο συγκεκριμένα, με 24.591 εγγεγραμμένα οχήματα τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις του Model 3 της Tesla στην Ευρώπη σημείωσαν αύξηση 58% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, αφήνοντας πίσω του το Clio της Renault, το Sandero της Dacia και το Golf της Volkswagen, σύμφωνα με την JATO.

Στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, τα Model 3 και Model Y της Tesla κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση, με το ID.3 της Volkswagen να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

"Η ισχυρή επίδοση του Model 3 εξηγείται εν μέρει από την έντονη ώθηση των πωλήσεων της Tesla στο τέλος του τριμήνου”, δήλωσε η JATO.

"Ο Σεπτέμβριος είναι ιστορικά ισχυρός μήνας για τις εγγραφές οχημάτων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας κατά μέσο όρο το 68% των παραδόσεων του τρίτου τριμήνου από το 2018”, σημείωσε η ερευνητική εταιρεία.

Τα στοιχεία-ορόσημο των πωλήσεων έρχονται καθώς η Tesla αναμένει την τελική έγκριση για το πρώτο της ευρωπαϊκό gigafactory στο Gruendheide κοντά στο Βερολίνο, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Έλον Μασκ να ελπίζει ότι η παραγωγή μπορεί να ξεκινήσει φέτος, παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στη Γερμανία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το περιφερειακό υπουργείο Περιβάλλοντος του Βραδεμβούργου ανέφερε ότι θα επαναληθεί η διαδικτυακή διαβούλευση με ντόπιους πολίτες για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις όσον αφορά την κατασκευή του εργοστασίου λόγω ανησυχιών ότι δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς.

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους