Google maps: Σχεδιάζει διαδρομές με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα

Η Google ανακοίνωσε μια σειρά από update σε ορισμένα από τα βασικά προϊόντα της στα πλαίσια της προώθησης μιας πιο πράσινης και κυρίως, βιώσιμης ανάπτυξης.

«Σήμερα ανακοινώνουμε νέους τρόπους χρήσης των προϊόντων μας για την πραγματοποίηση πιο βιώσιμων επιλογών, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων που σχετίζονται με το κλείσιμο αεροπορικών εισιτηρίων αλλά και την αγορά συσκευών με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σούνταρ Πιτσάι σε χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter.

Χάρτες

Διαδρομές με το χαμηλότερο δυνατότερο αποτύπωμα άνθρακα, σχεδιάζει στο εξής να προσφέρει η Google μέσω της πλήρως ενημερωμένης εφαρμογής της «google maps», στα πλαίσια των νέων φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών που έχει επιλέξει να υιοθετήσει η δημοφιλής εταιρεία.

Σύμφωνα με το CNBC, στο εξής, οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διαδρομή με τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Στην πιο «καθαρή» διαδρομή θα συνυπολογίζονται οι παράγοντες της κυκλοφοριακής κίνησης, αλλά ακόμη και η κλίση του δρόμου. Στην περίπτωση που υπάρχουν πολλαπλές διαδρομές στον ίδιο περίπου χρόνο για έναν προορισμό, τότε οι χάρτες της Google θα προτείνουν την πιο φιλική για το περιβάλλον διαδρομή. Η νέα αυτή λειτουργία από την Google έκανε το ντεμπούτο της σήμερα, στις ΗΠΑ, ενώ όσον αφορά στην Ευρώπη, αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα στο επόμενο έτος. Σύμφωνα μάλιστα, με τον Πιτσάι, η νέα αυτή δυνατότητα από την Google θα συμβάλει στον περιορισμό τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου τόνου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, αριθμός που ισοδυναμεί με την απόσυρση 200.000 αυτοκινήτων.

Επιπλέον, από τις αρχές του επόμενου έτους, η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει μέσω των νέων υπηρεσιών της, να βοηθά όσους επιθυμούν να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο προκειμένου να κάνουν μια πιο πράσινη και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα, να συγκρίνουν  υβριδικά καθώς και ηλεκτρικά οχήματα με μοντέλα που λειτουργούν αποκλειστικά με ορυκτά καύσιμα. Το συγκεκριμένο εργαλείο αναφορικά με τις αγορές αυτοκινήτων αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, με περισσότερες λειτουργίες να κάνουν την εμφάνισή τους από το 2022.

Google Travel

Άλλες «πράσινες πρωτοβουλίες» που ανακοίνωσε η εταιρεία τεχνολογίας θέλουν τη μηχανή αναζήτησης ναύλων «Google Flights» να μπορεί να ενημερώνει τους χρήστες σε όλο τον κόσμο αναφορικά με τις εκπομπές άνθρακα ανά κάθισμα για κάθε πτήση καθώς και επιλογές πτήσεων με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Την τελευταία δεκαετία, ο αριθμός των αναζητήσεων στην μηχανή αναζήτησης, της Google για «οικολογικό ξενοδοχείο» έχει διπλασιαστεί. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία στοχεύει επίσης να βοηθήσει τους καταναλωτές να κάνουν πιο πράσινες επιλογές ακόμη και στο μέρος διαμονής τους όταν ταξιδεύουν. Συγκεκριμένα, τα ξενοδοχεία θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης με ένα σήμα δίπλα στο όνομά τους εάν έχουν λάβει πιστοποιήσεις τρίτων (Earth Check, Green Key). Αυτή η λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Η Google αποκάλυψε τέλος, αλλαγές στις αγορές των χρηστών, οι οποίοι θα μπορούν να αναζητούν ηλεκτρικές συσκευές, όπως πλυντήρια πιάτων ή θερμοσίφωνες φιλικούς προς το περιβάλλον. Αυτή η λειτουργία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ την Τετάρτη. Στόχος της εταιρείας είναι να τροφοδοτείται αποκλειστικά με προϊόντα χαμηλών εκπομπών άνθρακα έως το 2030.

 

Πηγή: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ