Καθησυχάζει η βρετανική κυβέρνηση για την έλλειψη καυσίμων στη χώρα

Ο λόγος που σχηματίζονται μεγάλες ουρές οχημάτων έξω από τα πρατήρια καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και που πάνω από τα μισά εξ αυτών έχουν ξεμείνει από καύσιμα είναι οι αχρείαστες αγορές πανικού από οδηγούς, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η χώρα έχει επάρκεια καυσίμων και ότι για την ώρα δεν υπάρχει πρόθεση να επιστρατευθούν στρατιώτες για να καλύψουν τις κενές θέσεις οδηγών βυτιοφόρων. 

Ζήτησε για ακόμα μία φορά από τους πολίτες να αγοράζουν βενζίνη μόνο όταν χρειάζεται, όπως κάνουν συνήθως, και εκτίμησε ότι η κατάσταση «θα ηρεμήσει», καθώς οι πιο ανήσυχοι οδηγοί θα έχουν ήδη γεμίσει τα οχήματά τους.

Κατά τον κ. Γιούστις η έλλειψη οδηγών βυτιοφόρων, στην οποία οφείλονταν οι άδειες αντλίες στα πρώτα πρατήρια, δεν αποτελεί «τεράστιο πρόβλημα» και θα ήταν «εντελώς διαχειρίσιμη» αν δεν υπήρχε υπερβολική αντίδραση στις αναφορές των ΜΜΕ για λίγα κλειστά πρατήρια.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο κόσμος να αγοράζει πετρέλαιο όπως θα έκανε κανονικά. Δεν υπάρχει έλλειψη (καυσίμων). Έχουν υπάρξει κάποιες ελλείψεις οδηγών οχημάτων βαρέως φορτίου που μεταφέρουν το πετρέλαιο στα πρατήρια, αλλά για την ακρίβεια αυτό το πρόβλημα είναι αρκετά περιορισμένο», συνόψισε ο κ. Γιούστις.

Ο σύνδεσμος PRA που εκπροσωπεί περίπου 5.500 από τους σχεδόν 9.000 πρατηριούχους της χώρας έχει ενημερώσει πως έως και τα 2/3 των μελών του έχουν αναφέρει πως έχουν ξεμείνει από καύσιμα ή θα ξεμείνουν σύντομα.

Τη διαβεβαίωση περί επάρκειας καυσίμων και ότι δεν υπάρχει για την ώρα ανάγκη να χρησιμοποιηθούν στρατιώτες για τη μεταφορά καυσίμων έδωσε και εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η κυβέρνηση πάντως τελεί υπό πίεση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την επάρκεια των καυσίμων και στα πρατήρια, πέρα από τα διυλιστήρια και τους αποθηκευτικούς χώρους. 

Υπάρχουν μεταξύ άλλων προτροπές να προσδιοριστούν συγκεκριμένα πρατήρια για κατά προτεραιότητα χρήση από εργαζομένους σε κρίσιμα επαγγέλματα, καθώς έχουν αναφερθεί περιστατικά νοσηλευτών ή δασκάλων που δυσκολεύονται να βρουν καύσιμα για να πάνε στα νοσοκομεία ή στα σχολεία τους. Το αίτημα στήριξε και ο δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν.

                               

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους