Apple, Google και Microsoft δημοσίευσαν εκπληκτικά οικονομικά αποτελέσματα

Η Apple, η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, και η Microsoft ανέφεραν συλλογικά σχεδόν 190 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις κατά τα τελευταία οικονομικά τρίμηνα, υπογραμμίζοντας πώς η πανδημία του COVID-19 ωφέλησε τις διάφορες επιχειρηματικές μονάδες των τεχνολογικών κολοσσών.

Τα τρία τεχνολογικά μεγαθήρια ανέφεραν τριμηνιαία κέρδη και κάθε εταιρεία σημείωσε αυξημένες πωλήσεις και αυξημένα κέρδη. Τα συνδυασμένα τριμηνιαία κέρδη των τεχνολογικών γιγάντων ανήλθαν σε 57 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, η Wall Street χαιρέτισε την αύξηση των εσόδων των τεχνολογικών γιγάντων με μια συλλογική απαξίωση εν μέσω μιας σκληρής ημέρας στο χρηματιστήριο, πιθανότατα προκαλούμενης από τις αυξανόμενες ανησυχίες για την επίδραση της πανδημίας του COVID-19 στην οικονομία, καθώς η θανατηφόρα παραλλαγή της μετάλλαξης Δέλτα συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Η τιμή των μετοχών της Apple σημείωσε πτώση 1,7% στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Τρίτης στα 144,63 δολάρια, ενώ η τιμή των μετοχών της Microsoft ήταν σχετικά σταθερή στα 289,05 δολάρια.

Εντωμεταξύ, η τιμή των μετοχών της Alphabet αυξήθηκε κατά 3,11% στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο στα 2,718,90 δολάρια, πιθανώς λόγω του ενθουσιασμού των επενδυτών για τη μαζική ανάπτυξη της βασικής διαδικτυακής διαφημιστικής δραστηριότητας της εταιρείας, η οποία σημείωσε άνοδο σχεδόν 69% σε ετήσια βάση στα 50,44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ η Apple και η Microsoft αποκάλυψαν ορισμένα στοιχεία που δείχνουν ότι οι εταιρείες ενδέχεται να έχουν κάποιες αρνητικές επιπτώσεις από τον COVID-19, η βασική διαφημιστική δραστηριότητα της Google φαίνεται να είναι ανέγγιχτη από την πανδημία.

Αναλυτικότερα:

Οι συνολικές πωλήσεις της Alphabet αυξήθηκαν κατά 62% σε ετήσια βάση στα 61,88 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο, ενώ τα καθαρά έσοδα της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν στα 18,53 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι συνολικές πωλήσεις της Apple αυξήθηκαν κατά 36% σε ετήσια βάση στα 81,4 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο της εταιρείας, ενώ τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 93% στα 21,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι συνολικές πωλήσεις της Microsoft αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση στα 46,15 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο, ενώ τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν 47% σε ετήσια βάση στα 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: fortune.com

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα