Emirates: Ετήσιες ζημιές $5,5 δισ.

Ζημιές, για πρώτη φορά στα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια, οι οποίες ανήλθαν στα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Τρίτη η αεροπορική εταιρεία Emirates η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι.

«Λόγω των συνεχιζόμενων των περιοριστικών μέτρων στις πτήσεις και στα ταξίδια, ως αποτέλεσμα της πανδημίας, η αεροπορική εταιρεία κατέγραψε ζημιές 20,3 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ (5,5 δισεκατομμύρια δολάρια) μετά τα περσινά κέρδη ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ (288 εκατομμύρια δολάρια)», αναφέρει σε ανακοίνωση ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Μέσης Ανατολής.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία αναγκάστηκε να αναστείλει προσωρινά τις δραστηριότητές της το 2020, παρουσίασε μείωση εσόδων κατά 66%, στα 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους, το οποίο έληξε τον περασμένο Μάρτιο, η Emirates μετέφερε 6,6 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός που είναι μειωμένος κατά 88%, σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

«Η πανδημία Covid-19 συνεχίζει να έχει τεράστιο αντίκτυπο στις ανθρώπινες ζωές, στις κοινότητες, στις οικονομίες και στον κλάδο των αερομεταφορών και των ταξιδιών», αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Σεΐχ Αχμέντ Μπιν Σάβιντ Αλ Μακτούμ.

Προσθέτει ότι ο όμιλος Emirates «πλήττεται σκληρά από τη μείωση της ζήτησης για διεθνή αεροπορικά ταξίδια καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους και επέβαλαν αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς».

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας