"Κοιτά" ξανά προς τα $40.000 το bitcoin μετά το νέο tweet του Έλον Μασκ

Η τιμή του bitcoin πλησιάζει για άλλη μια φορά τα 40.000 δολάρια, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έγραψε στο Twitter ότι πραγματοποίησε συζητήσεις με τις εταιρείες εξόρυξης bitcoin σχετικά με τη βιωσιμότητα του κρυπτονομίσματος.

Σημειώνεται ότι το bitcoin κινείται στα 38.767,62 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 9% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Παράλληλα, σχεδόν όλα τα άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα κινούνται επίσης ανοδικά. Ειδικότερα, το Ethereum σημειώνει άνοδο άνω του 15% τις τελευταίες 24 ώρες στα 2.634,79 δολάρια, ενώ το Dogecoin σημειώνει άνοδο άνω του 7%, στα 35 cents.

Το bitcoin, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο, σημείωσε άνοδο λίγα λεπτά μετά το tweet του Μασκ στο οποίο σημειώνει: "Συνομίλησα με εταιρείες εξόρυξης bitcoin της Βόρειας Αμερικής. Δεσμεύτηκαν να δημοσιεύσουν την τρέχουσα και προγραμματισμένη ανανεώσιμη χρήση και να ζητήσουν από άλλους διεθνώς να το πράξουν. Πιθανόν ελπιδοφόρο".

Το bitcoin αρχικά σημείωσε άνοδο 4% αγγίζοντας τα 39.824,81 δολάρια λίγες ώρες μετά το tweet, πριν υποχωρήσει ξανά σχεδόν στα 38.000 δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microstrategy, Michael Saylor, ανέφερε σε δικό του tweet ότι φιλοξένησε μια συνάντηση μεταξύ του Μασκ και εταιρειών εξόρυξης bitcoin, οδηγώντας στη δημιουργία του Συμβουλίου Εξόρυξης Bitcoin, το οποίο θα προωθήσει τη βιωσιμότητα και αειφορία στη δραστηριότητα εξόρυξης.

Σημειώνεται πως η εξόρυξη bitcoin απαιτεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Ειδικότερα, το bitcoin έχει αποτύπωμα άνθρακα συγκρίσιμο με εκείνο της Νέας Ζηλανδίας, παράγοντας 36,95 μεγατόνους CO2 ετησίως, σύμφωνα με την Digiconomist.

Ο Μασκ έχει υπάρξει μεγάλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, πυροδοτώντας ράλι στις τιμές τους, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο. Τα tweets και τα σχόλιά του σχετικά με τα κρυπτονομίσματα συχνά οδηγούν τις τιμές στα ύψη ή σε κατρακύλα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο η Tesla αποκάλυψε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ότι θα το δεχόταν ως μέθοδο πληρωμής. Αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 101 εκατ. δολαρίων από τις πωλήσεις bitcoin κατά τη διάρκεια τριμήνου, συμβάλλοντας στην αύξηση των καθαρών κερδών της σε ρεκόρ το α' τρίμηνο.

Ωστόσο, η σχέση του Μασκ με το bitcoin φαίνεται να άλλαξε νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν έγραψε στο Twitter στις 12 Μαΐου ότι η εταιρεία "ανέστειλε τις αγορές οχημάτων" με τη χρήση του bitcoin, λόγω ανησυχίας για την "ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων" για την εξόρυξη bitcoin.

Το ράλι του bitcoin αυτή την εβδομάδα έρχεται μετά από βαριές απώλειες στην αγορά κρυπτονομισμάτων την περασμένη εβδομάδα, με το bitcoin να πέφτει κάτω από τα 32.000 δολάρια την Κυριακή.

Το sell-off στην αγορά κρυπτονομισμάτων την περασμένη εβδομάδα ήρθε στον απόηχο της ανακοίνωσης των κινεζικών και αμερικανικών αρχών ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αυστηρότερη ρύθμιση και φορολογική συμμόρφωση όσον αφορά στα κρυπτονομίσματα.

Ειδικότερα, οι κινεζικές αρχές έκαναν λόγο για αυστηρότερη ρύθμιση για την εξόρυξη και την εμπορία κρυπτονομισμάτων την Παρασκευή και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει να δηλώνονται στην Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων των ΗΠΑ όλες οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 10.000 δολαρίων, όπως ισχύει και για τις συναλλαγές με μετρητά.

Πηγή: Capital.gr

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες