Μπιλ Γκέιτς: Η διπλή ζωή του «σεμνού και ταπεινού» μεγιστάνα

Για δεκαετίες, ο Μπιλ Γκέιτς προέβαλε την εικόνα ενός επιτυχημένου επιχειρηματία, προσηλωμένου στην εταιρεία και την οικογένειά του. Ήταν ένας από τους λίγους δισεκατομμυριούχους με βαθιά φιλανθρωπική δράση, γεγονός που τον έκανε ακόμη πιο αγαπητό στον κόσμο.

Οι αποκαλύψεις, ωστόσο, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του – έπειτα από 27 χρόνια γάμου – με την Μελίντα Γκέιτς φαίνεται να αλλάζουν όλα όσα πίστευε η κοινή γνώμη για εκείνον μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, δημοσίευμα της Wall Street Journal που «καίει» το δισεκατομμυριούχο, αποκαλύπτει πως το 2019 το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft έλαβε γνώση για μία επιστολή που είχε συντάξει μια εκ των εργαζομένων της εταιρείας, στην οποία αποκαλύπτει πως οι δυο τους για χρόνια διατηρούσαν σχέση. Η υπάλληλος, μάλιστα, ήθελε να τα αποκαλύψει όλα στη σύζυγό του Μελίντα. Μέχρι στιγμής, αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν γνωρίζουμε αν οι ισχυρισμοί της είναι πράγματι βάσιμοι.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft, προσέλαβαν μετά τις αποκαλύψεις νομικούς συμβούλους για τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση και να αποδειχθεί εάν πράγματι οι εν λόγω ισχυρισμοί  είναι πραγματικοί. Κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας, οι ανησυχίες ορισμένων μελών για τους ισχυρισμούς της γυναίκας αυξήθηκαν και άρχισαν να θεωρούν ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να αποσυρθεί ο Γκέιτς – που ίδρυσε τη Microsoft το 1975 – από τη θέση του Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου. Στην ετήσια σύσκεψη μετόχων, ωστόσο, ο 65χρονος επανεξελέγη στη θέση του, για να παραιτηθεί τελικά λίγο καιρό αργότερα, με την αιτιολογία ότι ήθελε να εστιάσει στα φιλανθρωπικά του έργα. Η παραίτηση ήρθε προτού προλάβει να ολοκληρωθεί η έρευνα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της WSJ.

«Η Microsoft έλαβε μια καταγγελία στο δεύτερο μισό του 2019 ότι ο Μπιλ Γκέιτς επιδίωξε τη σύναψη μια στενής σχέσης με μια υπάλληλο της εταιρείας το 2000», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας. «Μια επιτροπή του Συμβουλίου εξέτασε την καταγγελία, βοηθούμενη από μια εξωτερική νομική εταιρεία, προκειμένου να διεξαχθεί διεξοδική έρευνα. Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης, η Microsoft παρείχε εκτεταμένη υποστήριξη στην υπάλληλο που έκανε την καταγγελία», συμπλήρωσε το ίδιο πρόσωπο.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό

Όπως αναφέρει η Daily Mail ο Μπιλ Γκέιτς ζήτησε από δύο γυναίκες που εργάζονταν στη Microsoft και στο φιλανθρωπικό ίδρυμά του να βγουν μαζί του ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος με τη Μελίντα. «Αν αυτό σας κάνει να νιώθετε άβολα, προσποιηθείτε ότι δεν συνέβη ποτέ», ανέφερε ο Γκέιτς στην υπάλληλο, με την ίδια να ακολουθεί πράγματι όπως φαίνεται τη συμβουλή του. Λίγα χρόνια αργότερα, ο παντρεμένος Γκέιτς ζήτησε από ακόμη μία υπάλληλο να συναντηθούν εκτός γραφείου.

«Θέλω να σε δω»

Οι δυο τους βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για ένα επαγγελματικό ταξίδι όταν ο Γκέιτς της είπε: «Θέλω να σε δω. Θα φας μαζί μου το βράδυ;». Η γυναίκα αποκάλυψε πως ένιωσε άβολα από αυτή την πρόταση. Η Μελίντα Γκέιτς φέρεται να είχε αρχίσει να επικοινωνεί με δικηγόρους ειδικούς σε θέματα διαζυγίων ήδη από το 2019, όταν οι σχέσεις του συζύγου της με τον παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν βρέθηκαν στο επίκεντρο πλήθους δημοσιευμάτων.

Ο Λάρσον, ο οποίος διευθύνει την Cascade Investment, μια εταιρεία που διαχειρίζεται το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων του ζευγαριού, έχει εργαστεί για την οικογένεια Γκέιτς για περισσότερα από 30 χρόνια και δηλώνει: «Είναι κρίμα που έχουν δημοσιευτεί τόσα άρθρα σχετικά με το διαζύγιο του Μπιλ και της Μελίντα. Οι φήμες και οι εικασίες σχετικά με την αιτία του διαζυγίου τους γίνονται όλο και πιο παράλογες και είναι απαράδεκτο πως άτομα που έχουν λίγη ή καθόλου γνώση της κατάστασης χαρακτηρίζονται ως αξιόπιστες πηγές» τονίζει.

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr 

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες