Moderna: Στα 19,2 δισ. δολάρια οι πωλήσεις εμβολίων το 2021

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για τις πωλήσεις της το 2021 που αφορούν το εμβόλιο COVID-19, κατά 4,3%, στα 19,2 δισεκατομμύρια δολάρια, από 18,4 δισ. δολάρια που εκτιμούσε τον περασμένο Φεβρουάριο, προχώρησε την Πέμπτη η Moderna Inc, αντανακλώντας τη ζήτηση από χώρες που θέλουν να επανέλθουν στην κανονικότητα μέσω του γρήγορου εμβολιασμού.

Στο πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις της Moderna Inc ανήλθαν στο 1,7 δισ. δολάρια. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της, η εταιρεία Pfizer Inc, ανακοίνωσε πως αναμένει για φέτος πωλήσεις ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το εμβόλιο της σε σχέση με την COVID-19.

Η ανάγκη των κρατών τα οποία θέλουν να αυξήσουν την ποσότητες εμβολίων που θα κατέχουν για το 2022 και μετά και το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί άδεια χρήσης των εμβολίων και στα παιδιά, οδήγησαν τη Moderna και τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της, Pfizer, να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Η Moderna ανακοίνωσε πως αρχική μελέτη της σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών κατέδειξε ποσοστό αποτελεσματικότητας 96% για το εμβόλιο.

Η εταιρεία εργάζεται επίσης σε μια νέα έκδοση εμβολίου που θα μπορούσε να παρατείνει το χρόνο αποθήκευσης του εμβολίου σε θερμοκρασίες ψυγείου, καθιστώντας έτσι ευκολότερη τη διανομή, ειδικά σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Ωστόσο, η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να υποστηρίξει την παραίτηση από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που αφορούν τα εμβόλια COVID-19, κίνηση η οποία στοχεύει στην αύξηση της διαθεσιμότητας εμβολίων στις φτωχότερες χώρες, θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τις πωλήσεις των εμβολίων.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να υπογράψει περισσότερες προσφορές με χώρες για την προμήθεια του εμβολίου το 2022 από το 2021.

Νωρίτερα, εντός της εβδομάδας, η Pfizer είχε αυξήσει στα 26 δισ. δολάρια τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του δικού της εμβολίου το οποίο ανέπτυξε με την γερμανική BioNTech.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ