Δύσκολη η εφαρμογή των πιστοποιητικών εμβολιασμού της ΕΕ μέχρι το καλοκαίρι

Θα είναι πολύ δύσκολη η θέσπιση “πιστοποιητικού εμβολιασμού” στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον διαχειριστή ενός εκ των μεγαλύτερων γαλλικών αεροδρομίων.

Η αργή και προβληματική καμπάνια των διαβατηρίων αυτών από αεροπορικές και άλλες συναφείς επιχειρήσεις  αποτελεί ένδειξη πως ο ευρωπαϊκός προγραμματισμός και στόχος για τον Ιούνιο είναι «εξαιρετικά φιλόδοξος», σύμφωνα με τον Φρανκ Λε Γκαλ του Groupe ADP το οποίο διαχειρίζεται δεκάδες hubs σε αεροδρόμια όπως το Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού.

H EE αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα για τη θέσπιση ενός ψηφιακού πιστοποιητικού το οποίο αποδεικνύει τον εμβολιασμό, την πρόσφατη ίαση από κορωνοϊό ή ένα αρνητικό τεστ. Τα πιστοποιητικά αυτά υποτίθεται πως θα διευκολύνουν την μετακίνηση εντός κι εκτός της Ενωσης, βοηθώντας τις χώρες που βασίζονται στον τουρισμό και θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα και άλλες που θέλουν να παραμείνουν κλειστές. 

Η κίνηση της Ενωσης λαμβάνει χώρα παράλληλα με παρόμοια προγράμματα πιστοποιητικών εμβολιασμού ή διαβατηρίων ανοσίας όπως αυτό της ΙΑΤΑ, το AOKpass της International SOS, το VeriFly της Daon και το CommonPass του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. 

Σύμφωνα με τον Λε Γκαλ, οι δοκιμές των πιστοποιητικών αυτών εφαρμόζοντα σε μερικές πόλεις όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρώμη. Υπογράμμισε, επίσης, πως τα πάσα θα πρέπει να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών, να μπορούν να επικαιροποιούνται εύκολα λόγω της πιθανής αλλαγής των κανονισμών και να ελέγχονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Ο Εμανουέλε Φεράτσι, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας της AirFrance για το AOKpass στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ επιπροσέθεσε πως η ταχύτητα και η ευκολία χρήσης θα πρέπει να αποτελέσουν κύρια μελήματα των πιστοποιητικών έτσι ώστε να «μην δημιουργηθούν ουρές στα αεροδρόμια».

Το AOKpass δοκιμάστηκε πρόσφατα στο Λος Αντζελες και το Σαν Φρανσίσκο αλλά και σε πτήσεις προς την Καραϊβική. 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη