Nokia: Ο CEO εκτιμά ότι δεν έχει χάσει το τρένο του 5G

Οι επενδύσεις σε ασύρματα δίκτυα της επόμενης γενιάς θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τον κύκλο ζωής του δικτύου 4G, δίνοντας στη Nokia τον απαραίτητο χρόνο να περάσει στην αντεπίθεση και να προλάβει τους ανταγωνιστές της που την έχουν ξεπεράσει.

Ο φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνίων παρουσίασε σήμερα Πέμπτη τη στρατηγική της με την οποίο σκοπεύει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά του έως το 2023. με τον CEO της εταιρείας, Πέκα Λούντμαρκ να μειώνει κατά 10.000 τις θέσεις εργασίας και να ανακατευθύνει τα χρήματα αυτά σε θέσεις εργασίας που θα αφορούν τις υπηρεσίες 5G. Οι ενέργειες αυτές είναι απαραίτητες όπως είπε ο ίδιος αλλά σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι η Nokia έχει «χάσει το τρένο». 

Η δημιουργία δικτύων πέμπτης γενιάς θα διαρκέσει για  χρονική περίοδο «διπλάσια του 4G» λόγω της βιομηχανικής ψηφιακής επανάστασης που απαιτείται για την επέκταση του συγκεκριμένου δικτύου.

Η γενικότερη καθυστερήση στην ανάπτυξη των δικτύων 5G σε ολόκληρη την Ευρώπη, δίνουν χρόνο στη Nokia, καθώς επιδιώκει να ανακτήσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, ειδικότερα από τη σουηδική Ericsson και την κινεζική Huawei, οι οποίες αποκόμισαν υψηλά κέρδη από την έναρξη ανάπτυξης των δικτύων πέμπτης γενιάς. Τα λάθη στο σχεδιασμό 5G έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό, δήλωσε ο Λούντμαρκ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα CEO τον Αύγουστο. Αυτή την περίοδο, η Nokia έχει αυξήσει την ανάπτυξη σταθμών βάσης, οι οποίοι έχουν το οικονομικότερο ιδιόκτητο σύστημα on-chip.

«Δεν ήμασταν τόσο επιτυχημένοι στην πρώτη φάση του 5G, το προϊόν μας δεν ήταν έτοιμο», είπε. «Είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό τώρα και πιστεύουμε ότι φέτος θα ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας», σχολίασε.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές