Μετά το GameStop οι χρήστες του Reddit ετοιμάζονται να επενδύσουν… στους γορίλες

Η κοινότητα WallStreetBets του Reddit έχει ξεπεράσει πια την υπόθεση του GameStop, σύμφωνα με το CNN. Τώρα, οι μικροεπενδυτές δεν ρίχνουν τα χρήματά τους ούτε σε μετοχές, ούτε σε Bitcoins… αλλά στους γορίλες.

Τα μέλη της κοινότητας του Reddit, που βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα όλου του πλανήτη εκτοξεύοντας την αξία της μετοχής της GameStop και άλλων εταιρειών τον Ιανουάριο, αποφάσισαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να αφιερώσουν στα κέρδη τους στις «υιοθεσίες» γοριλών μέσα από δωρεές στο Ταμείο Dian Fossey για τους Γορίλες.

Η επιλογή του συγκεκριμένου πρωτεύοντος θηλαστικού δεν είναι τυχαία: Τα μέλη του WallStreetBets αναφέρονται στους εαυτούς τους και τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας ως «πίθηκους». Πρόκειται, με άλλα λόγια, για ένα εσωτερικό αστείο.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο, όταν ένα μέλος της κοινότητας υιοθέτησε ένα γοριλάκι, τον Ουρουνγκάνο, μέσω του οργανισμού εκ μέρους της… GameStop. Έκτοτε, το Dian Fossey έχει λάβει περισσότερα από $333.000 σε δωρεές και έχει προχωρήσει σε χιλιάδες νέες υιοθεσίες. Σε ένα φυσιολογικό Σαββατοκύριακο, οι νέες υιοθεσίες δεν ξεπερνούν τις 20, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιδρύματος.

«Χρησιμοποίησα τα κέρδη μου για να υιοθετήσω έναν γορίλα», έγραψε ένας χρήστης.

Οι επενδυτές του WallStreetBets κρύβονταν πίσω από την εκτόξευση της μετοχής της GameStop κατά… 1500% λίγους μήνες νωρίτερα, επιφέροντας σοβαρά πλήγματα στα χετζ φαντς που είχαν σορτάρει τις μετοχές της εταιρείας και πυροδοτώντας συζήτηση για το κατά πόσον οι ανεξάρτητοι μικροεπενδυτές έχουν την ίδια πρόσβαση στη Wall Street με τους θεσμικούς επενδυτές.

Ένας χρήστης έγραψε τη Δευτέρα ότι η αύξηση των δωρεών για τη διάσωση των γοριλών είναι άλλη μια απόδειξη των πλεονεκτημάτων της απρόσκοπτης πρόσβασης των ιδιωτών στο χρηματιστήριο. Ορισμένα μέλη της κοινότητας έχουν συζητήσει τις τελευταίες ημέρες το ενδεχόμενο να παραχωρήσουν μέρος των κερδών τους από την πώληση των μετοχών της GameStop σε εργαζόμενους στα καταστήματα λιανικής της εταιρείας.

«Οι πίθηκοι του Reddit θα χρησιμοποιήσουν τα κέρδη τους για καλό σκοπό, θα ξεπληρώσουν ιατρικά χρέη, θα βοηθήσουν εκείνους που έχουν ανάγκη εντός των κοινοτήτων τους», έγραψε ο χρήστης. «Ανυπομονώ να δω τον πλούτο να επιστρέφει στον απλό άνθρωπο και στη συνέχεια όλοι να επωφελούνται από αυτόν».

Η μετοχή της GameStop έπεσε γρήγορα από τα $350 που είχε αγγίξει η αξία της κατά την κορύφωση της χρηματιστηριακής τρέλας του Ιανουαρίου. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες, η αξία της άρχισε να ανεβαίνει και πάλι, φτάνοντας σχεδόν τα $200 τη Δευτέρα – αύξηση πάνω από 66% σε σχέση με τις αρχές του μήνα. Πολλοί χρήστες του WallStreetBets αναφέρουν ότι δεν έχουν πουλήσει ακόμη τις μετοχές τους, ελπίζοντας σε περαιτέρω αύξηση της αξίας τους.

Το Ταμείο Dian Fossey έγραψε στο Twitter ότι οι γορίλες στην πραγματικότητα αποτελούν «εξαιρετική επένδυση», προσθέτοντας ότι τα κονδύλια θα αξιοποιηθούν για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη μελέτη των άγριων γοριλών και του φυσικού τους περιβάλλοντος. Ο οργανισμός είναι «ο μεγαλύτερος και παλαιότερος» που ασχολείται με τη διάσωση των γοριλών, όπως αναφέρει.

«Οι γορίλες ζουν στη ζούγκλα του Κονγκό, δηλαδή στο δεύτερο μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο, που αποτελεί φυσική άμυνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής», έγραψε ο οργανισμός. «Σώζοντας τους γορίλες, σώζουμε και τον πλανήτη».

Η CEO του οργανισμού, Τάρα Στοΐνσκι, ανάρτησε και ένα βίντεο στο WallStreetBets, για να ευχαριστήσει τους χρήστες για την απίστευτη αύξηση των δωρεών.

«Καλησπέρα WallStreetBets… Μόλις με ενημέρωσαν ότι υιοθετείτε γορίλες μέσα από την ιστοσελίδα μας», λέει στο βίντεο. «Ήθελα απλώς να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την απίστευτη υποστήριξη».

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ