Mastercard: Αναβάλλει για έναν χρόνο την αύξηση της προμήθειας διατραπεζικών συναλλαγών

Οι Visa και Mastercard αναβάλλουν τα σχέδια για αύξηση στην προμήθεια των διατραπεζικών συναλλαγών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στις ΗΠΑ, μεταφέροντας τις επικείμενες αλλαγές για τον Απρίλιο 2022, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η Visa έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τη σταθερότητα στο σύστημα πληρωμών και δεν θα κάνει αλλαγές στις ΗΠΑ για άλλον έναν χρόνο, όσο η οικονομία επανακάμπτει», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση.

Η συγκεκριμένη χρέωση επιβαρύνει τους εμπόρους προς την τράπεζα έκδοσης καρτών, κάθε φορά που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την κάρτα τους.

Οι έμποροι είχαν ζητήσει από τις εταιρείες τους τελευταίους μήνες να καθυστερήσουν τις αυξήσεις, καθώς οι καταναλωτές λόγω της πανδημίας βασίζονται όλο και περισσότερο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

«Σας προτρέπουμε να ακυρώσετε αυτές τις επικείμενες αυξήσεις. Το έθνος μας ακόμα ταλαιπωρείται από τη συνεχιζόμενη πανδημία», έγραψε ο Durbin μαζί με τον επίσης Δημοκρατικό Peter Welch από το Βερμόντ, σε κοινή επιστολή προς τους διευθύνοντες συμβούλους των δύο εταιρειών, στις αρχές του μήνα.

Την απόφαση χαιρέτησε ο σύνδεσμος Merchants Payments Coalition, που εκπροσωπεί εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα κ.ά., παράλληλα όμως κάλεσε το Κογκρέσο και τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν τον τρόπο με τον οποίο οι δύο εταιρείες ορίζουν τις χρεώσεις τους.

«Οι Visa και Mastercard έκαναν το σωστό, αναστέλλοντας αυτήν την αδικαιολόγητη αύξηση», είπε ο Doug Kantor, εκπρόσωπος του συνδέσμου. «Μια τέτοια αύξηση θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα για τους εμπόρους, που προσπαθούν ακόμη να ανακάμψουν από την πανδημία. Ωστόσο, εξακολουθεί να υφίσταται το γεγονός ότι τα ποσά που χρεώνονται οι Αμερικανοί έμποροι είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού