Τα «μυστικά» της Silicon Valley: Τι συνδέει Γκέιτς, Μπάφετ, Μπέζος, Έλον Μασκ και άλλους βαθύπλουτους επενδυτές

Η Silicon Valley μπορεί να είναι γνωστή για το ανταγωνιστικό της πνεύμα παρόλα αυτά εκεί – όσο παράδοξο και αν ακούγεται –  έχουν γεννηθεί ισχυρές φιλίες πολλών χρόνων και μάλιστα ανάμεσα στα πιο διάσημα στελέχη της.

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και ο διάσημος επενδυτής, Γουόρεν Μπάφετ, για παράδειγμα, είναι φίλοι για σχεδόν 30 χρόνια. Αλλά και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ο Έλον Μασκ έχει αρκετούς φίλους από τον χώρο της δουλειάς του.

1. Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ
Συναντήθηκαν για πρώτη φορά, το 1991, όταν η μητέρα του Γκέιτς προσκάλεσε τον Μπάφετ στο σπίτι τους για δείπνο. Αν και στην αρχή, οι δύο επιχειρηματίες δεν ήταν πρόθυμοι να γνωριστούν φάνηκε πως τελικά ταίριαξαν αρκετά και από τότε είναι αχώριστοι. 

Αν δεν γνωρίζαμε την τόσο στενή τους σχέση το πιο πιθανό είναι να τους θεωρούσαμε δύο ακόμη ανταγωνιστές του κλάδου αφού ο Μπάφετ έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην Apple. Ωστόσο, ο ίδιος έχει δηλώσει πως ο λόγος για τον οποίο δεν θα επένδυε ποτέ στην Microsoft είναι η φιλία του με τον Γκέιτς.

Μάλιστα, μόλις λίγους μήνες πριν, όταν ο Μπάφετ έκλεισε τα 90α του γενέθλια, ο Μπιλ Γκέιτς έγινε για χάρη του … ζαχαροπλάστης διακοσμώντας ο ίδιος την τούρτα του πολυαγαπημένου του φίλου. Μάλιστα, ο ιδρυτής της Microsoft έχει στο τηλέφωνο του γραφείου του δύο νούμερα ταχείας κλήσης, το ένα της συζύγου του, Μελίντα και το άλλο του Μπάφετ.

2. Έλον Μασκ, Λάρρυ Πέιτζ,  Σεργκέι Μπριν
Ο Έλον Μασκ είναι φίλος με τους συνιδρυτές της Google εδώ και πολύ καιρό. Όταν ο Μασκ έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αναζητούσε επενδυτές φαίνεται πως χτύπησε την πρώτα των δύο δισεκατομμυριούχων.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για τον Μασκ. Ένα σφάλμα λογισμικού εμπόδισε το αυτοκίνητο να πάει γρηγορότερα από 10 μίλια την ώρα. Παρά το «χειρότερο demo όλων των εποχών» σύμφωνα με τον Μάσκ, το ισχυρό δίδυμο επένδυσε τελικά στην Tesla.

Έκτοτε, οι τρεις τους έχουν γίνει πολύ καλοί φίλοι. «Είναι διασκεδαστικό για τους τρεις μας να μιλάμε συνεχώς για τρελά πράγματα», έχει δηλώσει ο Πέιτζ.

3. Τζεφ Μπέζος και Μπάρι Ντίλερ
Άλλη μία στενή φιλία στον κλάδο έχει γεννηθεί μεταξύ του Ceo της Amazon, Τζεφ Μπέζος και του προέδρου της IAC, Μπάρι Ντίλερ. Τον Ιανουάριο του 2016, ο Ντίλερ είχε προβλέψει ότι ο πολύ καλός του φίλος θα γινόταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντίλερ με την σύζυγό του αλλά και ο Μπέζος με την νέα του σύντροφό ταξιδεύουν συχνά όλοι μαζί.

4. Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Ντρου Χιούστον
Ο διευθύνων σύμβουλος της Dropbox, Ντρου Χιούστον και Ceo της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι φίλοι εδώ και χρόνια, με τον πρώτο μάλιστα πολύ συχνά να ζητάει από τον καλό του φίλο πολύτιμες συμβουλές.

«Μου έχει δώσει πολλές συμβουλές για την ανάπτυξη της εταιρείας μου.» έχει αναφέρει σε συνέντευξή του στο παρελθόν ο Χιούστον σύμφωνα με το BusinessInsider.  Ο φωτογραφικός φακός τους έχει απαθανατίσει πολλές φορές μαζί σε κοινές τους εξόδους και πιο πρόσφατα στο πάρτυ του Χιούστον. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Χιούστον διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Facebook.

5. Λάρι Έλισον και Στιβ Τζομπς
Ο ιδρυτής της Oracle, Λάρι Έλισον, και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Apple, Στιβ Τζομπς ήταν φίλοι για 25 χρόνια πριν από το θάνατο του Jobs το 2011. 

Οι δυο τους ήταν γείτονες στο Γουντάιντ της Καλιφόρνια και πολύ συχνά πήγαιναν μαζί για πεζοπορία. Στη διάρκεια της μακράς τους φιλίας ο Έλισον βοήθησε τον Τζομπς να ανακτήσει τον έλεγχο της Apple. Του είχε πρότεινε ακόμη και να αγοράσει ο ίδιος την Apple και να διορίσει στη συνέχεια τον Τζομπς ως CEO.

Όταν κάποια στιγμή ο Έλισον είχε ρωτήσει τον πολύ καλό του φίλο πως οι δύο τους θα βγάλουν περισσότερα χρήματα, ο Τζομπς του απάντησε: «Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό που είμαι ο φίλος σου. Δεν χρειάζεσαι άλλα χρήματα.» Ο Έλισον στήριξε τον αγαπημένο του φίλο ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες της ζωή του. Έκαναν μαζί μικρές βόλτες στη γειτονιά τους ενώ ο Τζόμπς γινόταν όλο και πιο αδύναμος.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές