Σι Τζινπίνγκ: Από ποια αμερικανική αλυσίδα ζητά βοήθεια για την εμπορική συνεργασία ΗΠΑ – Κίνας

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ζητά τη βοήθεια της Starbucks Corp. προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ.

Το τεταμένο κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στις δύο αυτές χώρες, το τελευταίο διάστημα, είναι μία από τις πολλές ανοιχτές πληγές που αφήνει πίσω της η προεδρία Τραμπ και που καλείται τώρα να αντιμετωπίσει ο νέος πλανητάρχης, Τζο Μπάιντεν.

Η κίνησή αυτή του Σι Τζινπίνγκ, φανερώνει την επιθυμία του να διαμορφωθεί ένα στέρεο έδαφος που θα αποτελέσει τη βάση για τη βελτίωση και την εκ νέου ανοικοδόμηση των σχέσεων των δύο ισχυρότερων οικονομιών και κατά τα άλλα αντιπάλων.

«Ελπίζω ότι η Starbucks θα συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια για την προώθηση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Κίνας-ΗΠΑ. Η Κίνα έχει ξεκινήσει ήδη τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας σύγχρονης σοσιαλιστικής χώρας, στην οποία θα μπορούν να αναπτυχθούν εταιρείες από όλο τον κόσμο. Σε αυτές συγκαταλέγονται πολλές αμερικανικές εταιρείες και φυσικά η Starbucks» αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων στην επιστολή του Κινέζου προέδρου προς τον επίτιμο πρόεδρο της εταιρείας και δισεκατομμυριούχο, Χάουαρντ Σουλτς.

Ο ιδρυτής της Starbucks Corp. σε συνέντευξή του δήλωσε πως ήταν τιμή του να λάβει την συγκεκριμένη επιστολή και όπως όλα δείχνουν είναι θετικά προσκείμενος στο νέο αυτό εγχείρημα. Η αλυσίδα καφέ, βρίσκεται άλλωστε σε όλες τις μεγάλες κινεζικές πόλεις, καθώς έχει ανοίξει πάνω από 4.700 καφετέριες σε ολόκληρη τη χώρα από το 1999.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ