Debenhams: Οριστικό λουκέτο σε 118 καταστήματα

Κλείνουν οριστικά 118 καταστήματα της ιστορικής αλυσίδας ενδυμάτων Debenhams  που τον περασμένο μήνα ξεκίνησε διαδικασία ρευστοποίησης, έχοντας δεχθεί βαρύτατο πλήγμα από τον κορωνοϊό. Όπως ανακοινώθηκε, ωστόσο, ο βρετανικός διαδικτυακός λιανοπωλητής ενδυμάτων Boohoo εξαγόρασε τα άυλα περιουσιακά στοιχεία της Debenhams, όπως το site, το πελατολόγιο, επιλεγμένα συμβόλαια και επιχειρηματικές πληροφορίες από τους διαχειριστές των Debenhams. Το τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται σε 55 εκατ. στερλίνες.

Η διοίκηση των Debenhams είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι ξεκινά τη διαδικασία ρευστοποίησης, θέτοντας υπό άμεση απειλή 12.000 θέσεις εργασίας.

Όλα έγιναν λόγω της ανεπιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναζήτησης αγοραστή για τα βρετανικά πολυκαταστήματα Debenhams, με ιστορία 242 ετών.

Η Debenhams είχε ήδη ανακοινώσει σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας και το μόνιμο κλείσιμο έξι καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδας της στην Oxford Street του Λονδίνου.

Δεν είναι σαφές πόσα από τα 12.000 μέλη του προσωπικού του Debenhams θα σωθούν – με τους εργαζόμενους στα καταστήματα να διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ο Boohoo ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ανανεώσει τον ιστότοπο των Debenhams, καθώς επιδιώκει να την αναδείξει ως την κορυφαία διαδικτυακή μάρκα μόδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και να επεκταθεί σε προϊόντα ομορφιάς, αθλητικά είδη και είδη σπιτιού.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος, Μαχμούντ Καμάνι,δήλωσε: «Πρόκειται για μια συμφωνία μετασχηματισμού για τον Όμιλο, που μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε μια φανταστική ευκαιρία, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να αναπτύσσεται.

«Η φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η απόκτηση της επωνυμίας Debenhams είναι στρατηγικά σημαντική καθώς αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο βήμα που επιταχύνει τη φιλοδοξία μας να είμαστε ηγέτης, όχι μόνο στο ηλεκτρονικό εμπόριο μόδας, αλλά και σε νέες κατηγορίες, όπως ομορφιά, αθλητισμός και οικιακά είδη».

Η εταιρεία είχε κηρύξει πτώχευση και είχε τεθεί υπό καθεστώς διαχείρισης τον περασμένο Απρίλιο. Τα οικονομικά προβλήματα προϋπήρχαν της πανδημίας, η οποία ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή.

Η διαδικασία πώλησης σε νέο αγοραστή κατέρρευσε μετά από την απόσυρση του ενδιαφέροντος από την εταιρεία ένδυσης JD Sports. Μια εξέλιξη που είχε ως αιτία την κατάρρευση της Arcadia, για την οποία επίσης είχε εκφράσει ενδιαφέρον ο ιδιοκτήτης της JD Sports Μάικ Ασλεϊ, καθώς εκφράστηκαν έντονοι ενδοιασμοί για τη βιωσιμότητα μιας τέτοιας επιχειρηματικής κίνησης εν μέσω πανδημίας από τους μετόχους.

Τα Debenhams  συνέχισαν να λειτουργούν όσο υπήρχαν ακόμη αποθέματα προϊόντων και οι λογιστές είχαν αναλάβει τη διαχείριση, συνεχίζοντας να αναζητούν αγοραστές για ολόκληρη την εταιρεία ή τμήματά της.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού