Βρετανία: Αντιμέτωπη με έλλειμμα «μαμούθ»

Ο κρατικός δανεισμός της Βρετανίας ξεπέρασε 250 δισ. λίρες κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, γεγονός που υπογραμμίζει την τεράστια  ζημία που έχει προκαλέσει η πανδημία στα δημόσια οικονομικά της Γηραιάς Αλβιόνας.

Μόνο τον Δεκέμβριο, οι δαπάνες υπερέβησαν τα φορολογικά έσοδα κατά 34,1 δισεκατομμύρια λίρες καθώς το κόστος των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών εν μέσω πανδημικής κρίσης εκτοξεύθηκε, σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής στατιστικής αρχής, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Ως εκ τούτου, το έλλειμμα στον βρετανικό προϋπολογισμό διαμορφώθηκε σε ύψη – ρεκόρ, ήτοι 270,8 δισ. λίρες (370 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η κατάσταση στα δημόσια οικονομικά αναμένεται να επιδεινωθεί, έπειτα κι από την παράταση των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ Ρίσι Σούνακ.

Αυτό σημαίνει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα στο σύνολο του οικονομικού έτους θα μπορούσε να φτάσει γύρω στο 20% του ΑΕΠ, πρόκειται για διπλάσιο έλλειμμα από αυτό που διαμορφώθηκε μετά την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει δαπανήσει περίπου 300 δισεκατομμύρια λίρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με το συνολικό δημόσιο χρέος να ξεπερνά τα 2 τρισεκατομμύρια λίρες.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα