Lockdown ως το καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Το τρίτο lockdown που έχει επιβληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Την ίδια ώρα η βρετανική κυβέρνηση προειδοποίησε πως είναι πολύ νωρίς για να γίνεται λόγος για χαλάρωση των περιορισμών. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ απέφυγαν να επαναλάβουν την διαβεβαίωση ότι η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα μέχρι τον Απρίλιο, παρόλο που οι μαζικοί εμβολιασμοί συνεχίζονται πλησιάζοντας τους 5 εκατομμύρια πολίτες.

Αντ 'αυτού, ενίσχυσαν τα μέτρα για την επιβολή των περιορισμών που είναι σε ισχύ, εν μέσω ανησυχιών ότι πάρα πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να παραβιάζουν τους κανόνες, καθιστώντας πιο δύσκολο τον έλεγχο της εξάπλωσης της νόσου.

Έτσι νέα πρόστιμα της αστυνομάς ύψους 800 λιρών θα επιβάλλονται  σε όσους συλλαμβάνονται να συμμετέχουν σε πάρτι, δήλωσε η Πάτελ σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.

Σε ερώτηση για το εάν το κοινό πρέπει να κάνει κράτηση για τις καλοκαιρινές του διακοπές, σημείωσε ότι η συμβουλή τώρα είναι να μείνετε στο σπίτι. «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ή ακόμα και να εικάσουμε πότε μπορούμε να χαλαρώσουμε τους περιορισμούς», δήλωσε. «Αυτή η χώρα παραμένει σε μια πανδημία».

Νωρίτερα, ο Τζόνσον ρωτήθηκε αν το lockdown χρειαστεί να διαρκέσει ως το καλοκαίρι χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο, προειδοποιώντας μόνο ότι το νέο στέλεχος κορωνοϊού είναι «πολύ πιο μεταδοτικό» και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει «αυτό που αναμφίβολα θα είναι δύσκολο γιια τις λίγες εβδομάδες μπροστά».

Τα σχόλιά τους μαρτυρούν μια πιο ζοφερή προοπτική από ό, τι ήταν πριν από λίγες μέρες, όταν οι υπουργοί έλεγαν ότι ελπίζουν να ξεκινήσουν το άνοιγμα της οικονομίας το πρώτο μισό του Μαρτίου. 

Ο Τζόνσον δέχεται πιέσεις από μέλη του Συντηρητικού Κόμματός του που τον πιέζουν να καταρτίσει ένα σχέδιο για να χαλαρώσει το lockdown μόλις η κυβέρνηση επιτύχει τον στόχο της να εμβολιάσει τα 15 εκατομμύρια άτομα, έναν στόχο που θέλει να επιτύχει έως τις 15 Φεβρουαρίου. 

«Οι εμβολιασμοί φυσικά θα φέρουν ανοσοποίηση, αλλά πρέπει επίσης να φέρουν ανοσοποοίηση στα lockdown και τους περιορισμούς», δήλωσε οΜαρκ Χάρπερ, πρόεδρος της λεγόμενης ομάδας Covid Recovery του κόμματος. «Αυτός ο κύκλος ockdown και περιορισμών προκαλεί τεράστια ζημιά».

 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα